Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Parga. Έρευνα για αιολικά πάρκα.

    «Η εξέλιξη του φαινομένου του θερμοκηπίου απόρροια της συνεχούς αύξησης των καύσεων απολιθωμένων καυσίμων (άνθρακες, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) και της παγκοσμίως εφαρμοζόμενης σπατάλης χρήσης τους στις μεταφορές έχουν κάνει πλέον επιτακτική την ανάγκη για αύξηση της συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (υδροηλεκτρική, αιολική, ηλιακή, βιομάζα, γεωθερμική) με την εγκατάσταση αντίστοιχων μονάδων παραγωγής, σε καταλλήλως επιλεγμένες θέσεις.
Η Ελλάδα έχει το δεύτερο καλύτερο αιολικό δυναμικό στην Ευρώπη, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο. Το τεχνικά εκμεταλλεύσιμο αιολικό δυναμικό της Ελλάδας ανέρχεται σε 44 TWh/ έτος (αναλογεί σε εγκατεστημένη ισχύ περί τα 22 GW) και υπερκαλύπτει τη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα που είναι 41 TWh/έτος.
Η Ελλάδα έχει τη 10η θέση παγκοσμίως όσον αφορά το ρυθμό ανάπτυξης αιολικών πάρκων (31% για το έτος 2001-2002). Η εγκατεστημένη αιολική ισχύς στην Ελλάδα ανέρχεται σε 276 MW. Από αυτά, 36,5 MW ανήκουν στην ΔΕΗ και τα υπόλοιπα σε ιδιώτες…» Από τη σελίδα oikipa.gr

    Εδώ στην περιοχή της Πάργα εταιρία κατασκευής αιολικών πάρκων εδώ και αρκετούς μήνες έχει στήσει στα όρη Πάργας, ψιλούς πυλώνες με όργανα παρακολούθησης της ταχύτητας και κατεύθυνσης του αέρα με σκοπό την μελέτη της περιοχή για την κατασκευή αιολικών πάρκων. Πολύ πιθανών στο μέλλον, να δούμε να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια γιγάντιες ανεμογεννήτριες με σκοπό την παραγωγή της πράσινης ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: