Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Εξαίρεση, καταλυμάτων από τον ΟΑΕΕ.

   Καμία ανταπόκριση δεν υπάρχει από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για το θέμα της μη εξαίρεσης των επιχειρήσεων επιπλωμένων κατοικιών, με δυναμικό έως και δέκα (10) δωματίων, από την υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, όπως συμβαίνει με τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων και επιπλωμένων διαμερισμάτων, αντίστοιχης δυναμικότητας.
   Αντίθετα, το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης ετοιμάζεται να καταθέσει νομοθετική διάταξη στις αρχές του 2011, σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται από την υποχρέωση ασφάλισης στον Ο.Α.Ε.Ε. οι ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων.
   Η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων επιπλωμένων κατοικιών, με δυναμικό έως και δέκα (10) δωματίων, από το σχετικό νόμο και απαιτεί την άμεση ένταξή τους, προκειμένου να τύχουν ανάλογης ασφαλιστικής μεταχείρισης.
   Πολύ δε περισσότερο, καταγγέλλει το υπουργείο που με την τακτική του καθιστά αυτομάτως λιγότερο ανταγωνιστικές αυτές τις επιχειρήσεις καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» ταυτόσημες επιχειρήσεις που ανήκουν στον ίδιο κλάδο.


Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΗΛ.210-6422418, ΦΑΞ.210-6429725.
ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΤΟΥ 7, Τ.Κ. 11528 ΙΛΙΣΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: