Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Διαμαρτυρία για τους λαθρομετανάστες.

1) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
2) ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
3) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ.« Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»
4) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
5) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
6) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ-ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ
7) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ-ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ & ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
8) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ-ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΟΣ :
1) κ.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
2) κ.Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας
3) κ.Εισαγγελέα
4)κ. Δασάρχη Θεσπρωτίας
5) κ.Διοικητή Πυροσβεστικής
6) κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
7)κ. Περιφερειάρχη
8) Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Θέμα: Προβλήματα με τους οικονομικούς λαθρομετανάστες

   Τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω Συλλόγων μας διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ πέριξ του κόμβου .Η περιοχή αυτή είναι η δυτική πύλη από και προς την Ευρώπη .Το β΄εξάμηνο του 2010 έχει αυξηθεί πολύ ( χίλια άτομα περίπου) ο αριθμός των λαθρομεταναστών και διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς μέσα στο δάσος και στους ελαιώνες .Χωρίς χώρους υγιεινής έχουν μετατρέψει τα οικόπεδα και τον χώρο πέριξ του λιμανιού σε υπαίθριες τουαλέτες .Έχουν καταλάβει αποθήκες , αγροικίες και οικοδομές ημιτελείς και δεν τις εγκαταλείπουν και έχουν προξενήσει στα ακίνητα σοβαρές ζημιές .
1) Στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολλές τουριστικές επιχειρήσεις ( τουριστικά γραφεία , ξενοδοχεία , ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα – δωμάτια και μεταφορικές εταιρείες).Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα , κλοπές , διαρρήξεις , βιασμοί , ξυλοδαρμοί , φθορές σε γραφεία , καταστήματα και οχήματα .Επιτίθενται στα φορτηγά και τροχόσπιτα , σχίζουν τους μουσαμάδες ,παραβιάζουν τις πόρτες και εισέρχονται μέσα για να διαφύγουν χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ιταλία με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται οι οδηγοί , να οδηγούνται στο αυτόφωρο και να τους κατάσχονται τα οχήματα από τις ελληνικές και ιταλικές αρχές . Ο φόβος και η ανασφάλεια διώχνουν τους κατοίκους και τους επαγγελματίες από την περιοχή .
2) Η ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας υποβαθμίζετε διότι έχει δημιουργηθεί γκέτο λαθρομεταναστών .Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι φοβούνται να βγούν από τα σπίτια τους . Οι τουρίστες και οι ταξιδιώτες δεν βγαίνουν από τα αυτοκίνητα τους με καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό της Ηπείρου .Λόγω της ανασφάλειας και της τριτοκοσμικής και αντιτουριστικής εικόνας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού και πέριξ των κόμβων της Εγνατίας οδού εδώ και έξι μήνες καταρρέει η τουριστική οικονομία και κλείνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις .Υποβαθμίζετε το λιμάνι και το αποφεύγουν οι μεταφορικές εταιρείες .
Παρακαλούμε τους παρακάτω αρμόδιους να λάβουν επειγόντως τα προβλεπόμενα από τον νόμο μέτρα .
1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να τους μαζέψει και να τους βάλει σε κέντρα φιλοξενίας στα ανατολικά σύνορα , εκεί που είναι και τα σημεία εισόδου έως ότου τους επαναπροωθήσει.
2) Τον Αστυνομικό Διευθυντή να αυξηθεί η αστυνόμευση και να συλλαμβάνουν τους παρανομούντες .Είναι απαράδεκτο οι λαθρομετανάστες να πετροβολούν τα περιπολικά και να βρίζουν τους αστυνομικούς και οι αρμόδιοι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. να δηλώνουν αδυναμία επέμβασης .
3) Τον κύριο Δασάρχη και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής να απομακρύνουν τα πρόχειρα παραπήγματα από το δάσος διότι κόβουν τα πεύκα και κινδυνεύει από πυρκαγιά το δάσος από τις φωτιές που ανάβουν για μαγείρεμα και ζέσταμα .
4) Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου να βάλουν το θέμα εκτάκτως στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο για αποφάσεις για την λήψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών για την επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος διότι η υπομονή των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής έχει εξαντληθεί .
5) Τον κύριο Εισαγγελέα να παρέμβει για την εφαρμογή των νόμων και την δίωξη για παράβαση καθήκοντος στους υπευθύνους που ανέχθηκαν την παρανομία και την δημιουργία του προβλήματος .

Επιφυλασσόμεθα για την διεκδίκηση αποζημιώσεων από την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις μας και οι περιουσίες μας από αυτήν την παράνομη κατάσταση .

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΡΚΑΜΠΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΤΟΥΛΗ ΒΕΝΕΝΤΕΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ
ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΕΒΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΩΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΤΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
& ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: