Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αποχετευτικό του Καποδιστριακού Δήμου Πάργας:

Ανακοίνωση Δήμου Πάργας
Δημοσιεύθηκε: 25/07/2011

   Έργο 13,5 Εκατομμύρια ευρώ για το Αποχετευτικό του τέως Δήμου Πάργας: Ο Δήμαρχος Πάργας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει τους πολίτες του Δήμου, ότι επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ηπείρου του ΕΣΠΑ το έργο «Αποχέτευση Δημοτικών Διαμερισμάτων και Οικισμών του τέως Δήμου Πάργας». Το έργο αφορά ποσό 13,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου και περιλαμβάνει την Δημοτική Ενότητα της Πάργας και συγκεκριμένα τις Τοπικές Κοινότητες της Αγιάς, Ανθούσας, Αγίας Κυριακής καθώς και τις παραλίες Βάλτου και του Λίχνου. Το αποχετευτικό δίκτυο που θα δημιουργηθεί θα συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό της Πάργας, θα λύσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα των υγρών αποβλήτων και θα δημιουργήσει βασική υποδομή για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και της προστασίας του περιβάλλοντος. Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση, τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κ. Μπάστα, Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας για την στήριξη της, που οδήγησαν στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ καθώς επίσης τον κ. Καχριμάνη, Περιφερειάρχη Ηπείρου για την τελική υπογραφή και έγκριση του έργου.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα, parga.gr.

Σε ποιόν ανήκει το έργο;

   Διάβασα την ανακοίνωση του Δημάρχου Πάργας για το έργο της αποχέτευσης. Λυπήθηκα ειλικρινά, γιατί αποδεικνύεται πόσο λίγος (και κομματικός) είναι ο δήμαρχος. Το έργου της αποχέτευσης που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ είναι έργο του οποίου τη μελέτη δημοπράτησε ο προηγούμενος δήμαρχος, Σπύρος Πηγής, που πίεζε αφόρητα και τελικά παρέλαβε πλήρη τη μελέτη. Ο σημερινός επί επτά μήνες «κλωθογύριζε» τη μελέτη, προφανώς για να φανεί δικό του το έργο. Το έργο λοιπόν είναι καθαρά ΕΡΓΟ ΣΠΥΡΟΥ ΠΗΓΗ. Ας μην το ξεχνάει ο κ. Δήμαρχος και προπάντων έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να αναγνωρίσει δημόσια το έργο του προκατόχου του».

ΠΑΡΓΙΝΟΣ

Αναδημοσίευση από το Blog,  epirusworld.

Δεν υπάρχουν σχόλια: