Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κόμβος Πάργας - Καρτέρι! Δρόμο ή υδροβιότοπο?

Τον υπό κατασκευή οδικό άξονα Καρτέρι – Πάργα 
επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Αλέξ. Καχριμάνης

   Τον υπό κατασκευή οδικό άξονα Καρτέρι – Πάργα, επισκέφθηκε σήμερα (Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011) ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη. Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της αναδόχου Εταιρίας για την πορεία των εργασιών και συζήτησε μαζί τους διάφορα ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης.  Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σήμερα υπέγραψε την έγκριση πίστωσης ύψους 1.000.000 ευρώ  προκειμένου να γίνει  μετακίνηση των δικτύων ΔΕΗ και ΟΤΕ για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες...Διαβάστε περισσότερα.

Αναδημοσίευση από το Blog, epirusworld.

Ο υγρότοπος Καλοδικίου καταστρέφεται 
από διαπλάτυνση δρόμου.

   Ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου στην ευρωβουλή, σχετικά με τις «περίεργες» συνθήκες αδειοδότησης και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Το Έλος Καλοδικίου στην Ήπειρο, ανατολικά της Πάργας, είναι μια σημαντική προστατευόμενη περιοχή του ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000, καθώς αποτελεί μοναδικό σχηματισμό τυρφώδους – γαιώδους περιοχής με μεγάλη οικολογική και ιδιαίτερη αισθητική αξία. Σε αυτή την περιοχή και πιο συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ζώνη Β5, ξεκίνησε η κατασκευή του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Παραλιακή οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, Τμήμα Καρτέρι – Κόμβος Πάργας», καταστρέφοντας και σημαντικούς αναπαραγωγικούς χώρους σπάνιων πουλιών, όπως βαλτόπαπιας και κραυγαετού.Τις παρατυπίες που συνόδευσαν την αδειοδότηση του έργου, καθώς και τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις φέρνει υπόψη της Επιτροπής ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος,ο οποίος δήλωσε: «Η εποχή που η κάθε υπηρεσία και ο κάθε εργολάβος έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα σε πολύτιμες περιοχές της ελληνικής φύσης έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Υπάρχουν πλέον πολλοί ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας και πολλές οργανώσεις που δεν θα επιτρέψουν τη συνέχιση της αυθαιρεσίας και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, ιδιαίτερα σε μια εποχή κρίσης που υπονομεύει τις συνθήκες της επιβίωσής μας. Εμείς θα σταθούμε δίπλα τους, αναδεικνύοντας κάθε μικρή και μεγάλη περίπτωση».

 Αναδημοσίευση από το Blog, epirusgate.

Δεν υπάρχουν σχόλια: