Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Στο πρόγραμμα Connecting Classrooms το Γυμνάσιο της Πάργας

Στο πρόγραμμα Connecting Classrooms το Γυμνάσιο της Πάργας.

   Το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, υλοποιούν το πρόγραμμα "Connecting Classrooms". Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία της Ευρώπης, από την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Τσεχία και την Ελλάδα. Την Ελλάδα εκπροσωπούν δύο σχολεία από τα Ιωάννινα, δύο από τη Θεσσαλονίκη, δύο από την Αθήνα, ένα από τη Χίο και ένα από το Νομό Πρέβεζας, το Γυμνάσιο Πάργας.

   Ο στόχος του προγράμματος είναι η συνεργασία μαθητών από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, ώστε μέσα από κοινές εργασίες να αναπτυχθεί η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, όπως η ξενοφοβία και η αποδοχή της διαφορετικότητας μαθητών, που προέρχονται από διαφορετικές, μη γνώριμες στους μαθητές χώρες.

   Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία χρόνια, ξεκίνησε από πέρυσι και τελειώνει του χρόνου. Την προηγούμενη χρονιά υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος για το Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας ήταν οι κυρίες Δέσποινα Ποικιλίδου και Ελένη Νάκου.

   Το Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας ασχολήθηκε με τη χαρτογράφηση της κοινότητας της Πάργας σε μορφή βίντεο. Η εργασία αυτή ολοκληρώθηκε φέτος τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Μαρία Ρουμελιώτη και Αναστασία Βαρσακοπούλου και την πολύτιμη βοήθεια του φωτογράφου κ. Σπύρου Δούλη.

   Το βίντεο αυτό παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στις 24-25 Οκτώβρη, σε συνάντηση όλων των σχολείων της Ελλάδας, όπου και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να ψηφιστεί το Γυμνάσιο Πάργας μαζί με άλλα τρία σχολεία, να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Λονδίνο στις 14-15 Νοέμβρη, στην Ευρωπαϊκή συνάντηση εκπροσώπων των μαθητών και καθηγητών από σχολεία της Αγγλίας, της Πορτογαλίας, της Τσεχίας και βέβαια της Ελλάδας.

   Στη συνάντηση αυτή οι μαθητές των σχολείων θα αποφασίσουν από κοινού τους στόχους που θέλουν να θέσουν και τις εργασίες που θα πραγματοποιήσουν από κοινού κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: