Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

‘‘Switch off,, για τα αναλογικά κανάλια στην Πάργα.

Η Δυτική Ελλάδα επόμενος σταθμός της ψηφιακής μετάβασης

Το ψηφιακό σήμα της Digea φθάνει στην περιοχή
στις 9 Δεκεμβρίου, από τα Ακαρνανικά Όρη

Η Digea συνεχίζει την υλοποίηση του εγχειρήματος της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, με επόμενο σταθμό τη Δυτική Ελλάδα. Η μετάβαση προγραμματίζεται για τις 9 Δεκεμβρίου 2011, οπότε το ψηφιακό σήμα θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά».

Περίπου 330.000 κάτοικοι των πόλεων του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας, τμημάτων των Ιονίων νήσων καθώς και περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Αχαΐας, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Θα έχουν, επομένως, την ευκαιρία να απολαύσουν τα αγαπημένα τους ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, με κορυφαία και σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς ‘χιόνια’ και ‘είδωλα’.

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα, θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 31 (554 MHz) & 37 (602 MHz), ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά». Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.

Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, σχεδιάζονται στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Επίσης, οι τηλεθεατές θα ενημερώνονται για τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσουν και με ενημερωτικό μήνυμα (crawl) που θα βλέπουν στον τηλεοπτικό τους δέκτη.

Για την επέκταση της ψηφιακής μετάβασης στη Δυτική Ελλάδα, ο CEO της Digea κ. Γ. Μαθιός δηλώνει: «Στις 9 Δεκεμβρίου το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας θα φτάσει στη Δυτική Ελλάδα, καλύπτοντας για ακόμα μία φορά την ανάγκη μεγάλου μέρους του πληθυσμού να έχει πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Το ψηφιακό σήμα της Digea θα αναβαθμίσει την τηλεοπτική εμπειρία κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών και εκείνων που ζουν σε ορεινούς όγκους της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν υψηλής ποιότητας τηλεοπτική εικόνα και ήχο, χωρίς είδωλα και παρεμβολές, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους.»

Αναδημοσίευση από τη σελίδα, digea.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: