Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Γράμμα για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Προς: Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Παπούλια Κάρολο.

Θέμα: Εξαίρεση κλάδου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων από την απαλλαγή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
   Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για το σοβαρότατο θέμα το οποίο έχει προκύψει, καθώς μετά την προσφυγή μας και κατάθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας Αίτησης Ακυρώσεως της υπουργικής απόφασης 1211/2011 και της εγκυκλίου 1244/1-12-2011, οι οποίες εξαιρούσαν από την απαλλαγή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών τους κοινόχρηστους χώρους των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος προσέφυγε σε εσάς προκειμένου να αλλάξει τη διάταξη της παραγράφου 5ε, του άρθρου 53 του νόμου 4021/2011, σχετικά με την απαλλαγή από το ΕΕΤΗΔΕ, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 262 Α’/16-12-2011, άρθρο 2 παρ. 4).
   Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, ενώ οι επιχειρήσεις του κλάδου μας αποκλείονται από τις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου και κάθε αναπτυξιακού κινήτρου, δίνοντας αγώνα επιβίωσης, αυτή τη στιγμή καλούνται να αντιμετωπίσουν μία ακόμη ανισότητα.
Παρά το γεγονός ότι τα τουριστικά καταλύματα διαθέτουν κοινόχρηστους χώρους που πιστοποιούνται από τη διαδικασία αδειοδότησης του ΕΟΤ, ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Βενιζέλος επιβάλλει τελεσίδικα το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, από το οποίο απαλλάσσει μόνο τα κύρια τουριστικά καταλύματα, δηλαδή τα ξενοδοχεία, και τα κάμπινγκ.
Αντιλαμβάνεστε ότι διαμορφώνονται συνθήκες κοινωνικής ανισότητας ανάμεσα στις 40.000 επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και στα ξενοδοχεία, για την οποία ο μόνος υπεύθυνος είναι ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σας ενημερώνουμε ότι ο κλάδος των τουριστικών καταλυμάτων αντιπροσωπεύει το 50% των τουριστικών κλινών της χώρας και είναι αυτός που στηρίζει στο μέγιστο την περιφερειακή Οικονομία και τα συναφή με τον τουρισμό επαγγέλματα. 
Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να αποκατασταθεί η εφαρμογή του νόμου και να επιβραβευτούν οι δημοκρατικές διαδικασίες προς το κοινό εθνικό όφελος, που δεν είναι άλλο από τη στήριξη της εθνικής μας οικονομίας.
Αναμένοντας ότι θα κατανοήσετε και θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, διατελούμε.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  -  ΜΠΡΕΝΤΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  -  ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: