Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η Πάργα υποδέχεται την Ολυμπιακή φλόγα.

 Σάββατο 12 Μαΐου η Ολυμπιακή φλόγα στην Πάργα.

   Σήμερα δέκα Μαΐου 2012 στην αρχαία Ολυμπία γίνετε η αφή της Ολυμπιακή φλόγας για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου (είναι η τρίτη φορά που γίνονται στο Λονδίνο 1908,1948,2012). Μετά την τελετή η φλόγα Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών εντός της Ελλάδας η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραδοθεί στους Βρετανούς διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων του 2012. Την 3η ημέρα Σάββατο 12 Μαΐου, θα φθάσει στον Πειραιά και θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.
Στην Πάργα η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής φλόγα θα φτάσει λίγο πριν της πέντε το απόγευμα, όπου και θα γίνει τελετή υποδοχής στο λιμάνι. Στην τελετή εκτός από τους λαμπαδηδρόμους θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία της δημοτική ενότητας Πάργας καθώς και οι αθλητικοί και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής. Η Φλόγα θα αναχωρήσει μια ώρα αργότερα με επόμενο σταθμό την Ηγουμενίτσα.

Φωτογραφία η φλόγα στην Πάργα, από τους  παραολυμπιακούς αγώνες του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: