Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Έντονο ενδιαφέρον για την Πάργα από τους Κύπριους.

Έντονο ενδιαφέρον για το Δήμο Πάργας από τους Κύπριους.

   Με κεντρικό σλόγκαν «Νησιώτικο χρώμα στην ηπειρωτική γη» ο Δ. Πάργας , κατά γενική ομολογία κέρδισε τις εντυπώσεις ως προορισμός καλοκαιρινών διακοπών, στην τουριστική έκθεση «ταξίδι 2012» που έλαβε χώρα στη Λευκωσία της Κύπρου από 27 έως 29 Απριλίου  2012. Ο Δήμος Πάργας φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της περιφέρειας Ηπείρου το οποίο προσέλκυσε το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Στην έκθεση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ .Αλέξανδρος  Καχριμάνης , ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε  Πρέβεζας και αρμόδιος για θέματα τουριστικής Ανάπτυξης Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου,  εκπρόσωποι : των ενώσεων ξενοδόχων Ιωαννίνων  και Πρέβεζας , της  Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ηπείρου , της Ένωσης Τουριστικών καταλυμάτων Ιωαννίνων , της επιτροπής Τουρισμού Δ. Πάργας . Επίσης παρέστησαν μεμονωμένοι επιχειρηματίες.
Αξίζει να αναφερθούν τα εξής : Ο  Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κατόπιν συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο γνωστοποίησε την πρόθεση του για διοργάνωση Ενημερωτικής Ημερίδας στη Λευκωσία , υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής  και με σκοπό την ανάδειξη της Ηπείρου ως τουριστικού Προορισμού με πολλές δυνατότητες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε  Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου πραγματοποίησε συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες με τους οποίους προγραμματίστηκε επίσκεψη στην Ήπειρο με στόχο την ενεργοποίηση πτήσεων charter από και προς τα αεροδρόμια του  Ακτίου και των Ιωαννίνων. Το Δ. Πάργας εκπροσώπησε η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Ελένη Κολιοφώτη . Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η κ. Ελένη  Κολιοφώτη  συναντήθηκε με το Δ/ντη Ε.Ο.Τ Ισραήλ – Κύπρου κ. Σπύρο Βαλιάνο , τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφτεί το Δ. Πάργας.  Επίσης πραγματοποίησε επαφές με τουριστικούς πράκτορες σε μια προσπάθεια προβολής του Δ. Πάργας και προώθησης του Σύμφωνα με την κ. Κολιοφώτη : Το έντονο ενδιαφέρον για τον τόπο μας από πλευράς Κυπρίων ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Οι επισκέπτες  έμειναν εντυπωσιασμένοι από το φυσικό κάλλος της  περιοχής μας. Όσοι Κύπριοι είχαν επισκεφτεί το Δ. Πάργας  δήλωναν γοητευμένοι απ’ τη γραφικότητα της Πάργας, απ’ τις παραλίες και από τη φυσική ομορφιά του Αχέροντα. «Παραδεισένιο τόπο»  αποκάλεσαν την περιοχή μας . Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το μήνυμα  τόσο των επισκεπτών όσο και των μεγάλων Τουριστικών πρακτορείων της Κύπρου , είναι ότι «Φέτος πάμε Ελλάδα» θα πρέπει το έντονο ενδιαφέρον και τις καλές κριτικές που απέσπασε ο τόπος μας, να τα αξιοποιήσουμε και να ενεργοποιηθούμε δυναμικά στην αγορά της Κύπρου.

 Αναδημοσίευση από το Blog, epirusworld.

Δεν υπάρχουν σχόλια: