Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Περιφερειακή οδός Πάργας- Ανθούσας.

Άναψε πράσινο για την μελέτη κατασκευής της
περιφερειακής οδού Πάργας- Ανθούσας.

    Το «πράσινο φως» για να ολοκληρωθεί η εκπόνηση της μελέτης για την περιφερειακή οδό Πάργας- Ανθούσας έδωσε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
    Η μελέτη αφορά την κατασκευή περιφερειακής οδού, στο Δήμο Πάργας, η οποία θα παρακάμπτει τους οικισμούς Πάργας και Ανθούσας και θα επιλύσει έτσι το χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή και που γίνεται εντονότερο κατά τη θερινή περίοδο με την αύξηση του τουρισμού. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα  και  εκτιμάται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, πως θα κοστίσει 360.000 ευρώ. Ο Αντιπεφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ιδιαίτερα σημαντικό, αφού θα  διευκολύνει την οδική πρόσβαση στην περιοχή μας, για όσους κατευθύνονται στο Νομό Πρέβεζας από την Εγνατία Οδό χωρίς να δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα στην Πάργα. Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος εξέφρασε την ικανοποίηση του από την πορεία του έργου και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.  Με την ολοκλήρωσή του θα διευκολύνει όχι μόνο την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Παράλληλα  τον  αποχαρακτηρισμό τμημάτων της 5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μετά από ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας. Τα συγκεκριμένα τμήματα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχαρακτηρισμού με απόφαση του Υπουργού, θα ενταχθούν στο Δημοτικό δίκτυο.

Αναδημοσίευση από το Blog, prevezanikanea.

Δεν υπάρχουν σχόλια: