Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Καμία μόλυνση στην παραλία Κρυονερίου της Πάργα.

Αναστάτωση στην Πάργα.

   Αναστάτωση επικράτησε στην Πάργα αφού λόγω βλάβης στο βιολογικό καθαρισμό για αρκετή ώρα τα λύματα του βιολογικού κατέληγαν στην παραλία του Κρυονερίου. Η παραλία παρέμεινε κλειστή για λίγες ώρες για προληπτικούς λόγους, ενώ δεκάδες ήταν οι διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής για το γεγονός, αφού τις τελευταίες ημέρες η Πάργα έχει αυξημένη επισκεψιμότητα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάργας την Κυριακή προέκυψε πρόβλημα σε αντλιοστάσιο της περιοχής καθώς ο ένας κινητήρας έσπασε τον άξονα άντλησης και ο άλλος κάηκε. Όπως είπε επισκευάστηκαν οι ζημιές και τοποθετήθηκε νέος κινητήρας και έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός άντλησης λυμάτων. Ο κ. Λιόλιος τόνισε πως η περιοχή έχει απολυμανθεί κι έχει γίνει δειγματοληψία νερού, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε απαγορευτικό και η κολύμβηση επιτρέπεται κανονικά.
   Σε επικοινωνία που είχαμε με το Λιμεναρχείο Πάργας για το θέμα της παραλίας του Κρυονερίου μας επισήμαναν πως η παραλία παραμένει ανοιχτή και δεν έχει δοθεί καμία σχετική εντολή για κλείσιμο της παραλίας από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αν από τις δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν κριθούν τα νερά ακατάλληλα, τότε θα ακολουθήσει η ανάλογη ενημέρωση προς τους λουόμενους.
   Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν συνεχείς δειγματοληψίες ακόμη και σήμερα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα των υδάτων επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας θα κάνει ό,τι απαιτείται για να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η δημόσια υγεία, ενώ θα αναζητηθούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα, atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: