Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ανέλκυση σκαφών από το λιμανάκι του Βάλτου Πάργας.

Θα ανελκύσουν δυο βυθισμένα σκάφη απο το Βάλτο Πάργας
για να ελλιμενίζονται περισσότερα τουριστικά σκάφη.

    Μια μεγάλη προσπάθεια έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να καθαρίσει το βυθό στη δεξιά πλευρά του Βάλτου Πάργας ώστε να καταστεί εφικτό να ελλιμενίζονται πολύ περισσότερα τουριστικά ιστιοφόρα σκάφη, απ’ όσα σήμερα. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εδώ και μια δεκαετία περίπου όταν δύο μικρά σκάφη βυθίστηκαν στον κόλπο εμποδίζοντας έτσι να έρχονται με ασφάλεια και να ελλιμενίζονται περισσότερα τουριστικά.
Για το σκοπό αυτό η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας δια του Διευθυντού της κ. Δ. Μαυρογιώργου ήλθε σε επικοινωνία με την 8η Μεραρχία η οποία διαθέτει τα κατάλληλα οχήματα για την ασφαλή ανέλκυση των βυθισμένων σκαφών. Ο κ. Μαυρογιώργος σε συνεργασία με τον υποδιοικητή της 8ης Μεραρχίας κ. Κ. Παύλου τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σ. Ιωάννου, το π. Δήμαρχο Πάργας κ. Πηγή παρουσία και του Περιφεριάρχη κ. Α. Καχριμάνη κατόπτευσαν το χώρο και συζήτησαν με τους ειδικούς αξιωματικούς για την όλη διαδικασία η οποία θα γίνει με την έγκριση του Διοικητή της Μεραρχίας κ. Σ. Γκίζα με τον οποίο υπήρξε η σχετική επικοινωνία.
Για το ίδιο θέμα ενημερώθηκε και ο Διοικητής του Α΄ Σώματος Στρατού κ. Γ. Τζιμάνης ο οποίος επισκέφθηκε το χώρο. Έτσι αφού μελετηθούν προσεκτικά όλα όσα πρέπει να γίνουν για την ασφαλή ανέλκυση των βυθισμένων σκαφών θα σχεδιασθεί η όλη επιχείρηση και θα εκτελεσθεί σε χρόνο που να μη δημιουργήσει προβλήματα στους λουόμενους τουρίστες που καθημερινά κατακλύζουν το Βάλτο.

Αναδημοσίευση από το blog   epiruscorner.

Δεν υπάρχουν σχόλια: