Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Δρόμος Καρτέρι - Διασταύρωση Πάργας.

Καρτέρι- Πάργα: Αγκάθι οι απαλλοτριώσεις.

   15 χιλιόμετρα που αλλάζουν την εικόνα σε Γιάννινα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα.
Ένας παλιός νερόμυλος που εντοπίστηκε σταμάτησε προς το παρόν τις εργασίες στο δρόμο Καρτερίου Πάργας, όμως το μεγάλο αγκάθι για την εξέλιξη του έργου είναι οι απαλλοτριώσεις που πρέπει να καταβληθούν καθώς το ύψος τους φτάνει στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Ο νερόμυλος εντοπίστηκε κοντά στο Μαργαρίτι και μετά την αυτοψία που έκαναν αρχαιολόγοι και την έκθεση που ετοίμασαν αναμένεται να κηρυχθεί νεότερο μνημείο. Κατά την επιτόπια επίσκεψη που έκανε ο Περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας ζητήθηκε και συμφωνήθηκε να γίνει σχετική πρόσβαση για την διευκόλυνση του ανασκαφικού έργου. Παράλληλα τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των απαλλοτριώσεων, με την Περιφέρεια να αναζητά εναλλακτικές λύσεις καθώς το ποσό των 25 εκατομμυρίων είναι ιδιαίτερα υψηλό για να μπορέσει να το εξασφαλίσει.
   Κατά τα λοιπά οι εργασίες εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς σε ένα έργο που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας. Το έργο Καρτέρι - Πάργα (μέσω Εγνατίας θα συνδέει ασφαλέστερα και ταχύτερα τα παράλια) είναι μήκους 15 χιλιομέτρων με πλάτος 13,5 μέτρων. Περιλαμβάνει 6 ισόπεδες διαβάσεις, 6 μεγάλα τεχνικά και 70 μικρά. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 39,2 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Ηπείρου. Αρχικά ήταν ενταγμένο στο τομεακό του υπουργείου Υποδομών, αλλά στην πορεία...φορτώθηκε στο ΠΕΠ.
Στην περιοχή Μαργαριτίου ο Περιφερειάρχης, με τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρίας του οδικού άξονα Καρτέρι – Πάργα και τους επιβλέποντες της Ε.Υ.Δ.Ε. του Υπουργείου. Αντικείμενο της συζήτησης,όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, ήταν η αναζήτηση λύσης για την απεμπλοκή του έργου από την ανεύρεση υπολειμμάτων παλαιού νερόμυλου, που ήρθε στην επιφάνεια κατά την εκτέλεση των εργασιών καθώς και ζητήματα εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής. Πέραν αυτών, διαπιστώθηκε ότι το έργο εξελίσσεται σε πολύ καλούς ρυθμούς.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα epiruspost.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: