Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Πήρε παράταση και το ειρηνοδικείο Πάργας.

Πήραν παράταση τα ειρηνοδικεία.

   Δεν συγχωνεύονται επί του παρόντος τα 301 ειρηνοδικεία της χώρας, ανάμεσά τους και τα 15 της Ηπείρου σε Ζίτσα, Μέτσοβο, Ζαγόρι, Πωγώνι, Θεσπρωτικό, Πάργα, Πρέβεζα, Άνω Καλεντίνη, Δροσοπηγή, Τζουμέρκα, Φιλιππιάδα, Παραμυθιά, Φιλιάτες, καθώς και σε Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα και Άρτα.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας επέστρεψε στο υπουργείο Δικαιοσύνης το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα ζητώντας να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία στοιχεία που απαιτούνται για να διαπιστωθεί αν εκπληρώνεται ο συνταγματικός στόχος του «εξορθολογισμού του χάρτη των δικαστηρίων» αλλά και για να μην επαναληφθεί το «χάος» που δημιουργήθηκε από ανάλογη συγχώνευση του παρελθόντος. Με το διάταγμα τα ειρηνοδικεία μειώνονται στο μισό περίπου (από τα 301 θα προκύψουν 153 συνολικά) και έχει κριθεί αναγκαίο γιατί αρκετά από αυτά έχουν πάψει ουσιαστικά να λειτουργούν την τελευταία δεκαετία. Ανάμεσα στα επιχειρήματα του ΣτΕ περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι τα ειρηνοδικεία έχουν σημαντικά περισσότερες αρμοδιότητες και ότι «η συνολική αναδιάρθρωση του χάρτη των Ειρηνοδικείων προϋποθέτει εκτίμηση από τη διοίκηση και της θεσπισθείσης σημαντικής διευρύνσεως των αρμοδιοτήτων τους, ενώ εξάλλου δεν έχουν αποσταλεί πλήρη ποσοτικά στοιχεία σχετικά με την απόδοση των ως άνω ειρηνοδικείων και τα συνοδεύοντα το σχέδιο στοιχεία χρήζουν συμπληρώσεως».

Αναδημοσίευση από τη σελίδα   agon.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: