Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

...λάθη σε οικονομικά στοιχεία του Δήμου Πάργας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών διαπίστωσε λάθη
σε οικονομικά στοιχεία του Δήμου Πάργας.

    Με έγγραφό του, το οποίο έχει την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον», το Υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώνει το Δήμο Πάργας (και άλλους 97 Δήμους της Ελλάδος), πως ύστερα από διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποιήθηκαν στη βάση δεδομένων «Οικονομικά στοιχεία δήμων», διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ υποβαλλόμενων ποσών τα οποία αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων άνω των 90 ημερών. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στα μηνιαία οικονομικά στοιχεία που υποβάλλουν οι Δήμοι, βάσει της με αριθμό 74712/29-12-2010 Απόφασης όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καθώς και στα στοιχεία μητρώου δεσμεύσεων που τηρεί ο κάθε δήμος σύμφωνα με τις διατάξεις του «Π.Δ. 113» και των σχετικών εγκυκλίων των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. Οι διασταυρώσεις των στοιχείων πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των πεδίων «Εκκρεμείς υποχρεώσεις σε φορείς εκτός Γεν. Κυβερνησης – Εκ των οποίων σε καθυστέρηση 90+ ημερών από την ημερομηνία υποχρέωσης εξόφλησης», του μηνιαίου στατιστικού δελτίου και της στήλης 31 του μητρώου δεσμεύσεων «Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους > 90 ημερών» για τους μήνες από Μάρτιο έως και Ιούλιο του 2012.
Στους Δήμους στους οποίους απευθύνεται το παρόν, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Πάργας,εντοπίσθηκαν αποκλίσεις σε έναν ή περισσότερους μήνες αναφοράς της ελεγχόμενης περιόδου και το Υπουργείο τους συστήνει, όπως προβούν άμεσα στις παρακάτω ενέργειες :
Να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει προκειμένου να εντοπιστούν τα λάθη και στη συνέχεια να διορθωθούν και να επανυποβληθούν.
Εάν δεν πρόκειται για λάθος εγγραφές να τεκμηριωθεί η αιτία της μεγάλης απόκλισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεταξύ των δύο πεδίων. 

Αναδημοσίευση από τη σελίδα   atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: