Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

"Μαχαιρώματα" σε τουριστικό φόντο...

"Μαχαιρώματα" σε τουριστικό φόντο... Αφορμή «πολέμου» ανάμεσα στην Ένωση Ξενοδόχων Πάργας και την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας φαίνεται ότι αποτέλεσε η τουριστική έκθεση ΕΜΜΙΤ 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.

   Αφορμή «πολέμου» ανάμεσα στην Ένωση Ξενοδόχων Πάργας και την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας φαίνεται ότι αποτέλεσε η τουριστική έκθεση ΕΜΜΙΤ 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία πριν λίγες ημέρες και στην οποία η Πάργα συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας κ. Ευθ. Παππάς με επιστολή του στα τοπικά Μέσα επισημαίνει ότι ο κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης από φιλοξενούμενος, αυτοχρίστηκε οικοδεσπότης σημειώνοντας πως θα έπρεπε να επιδιώκει την ουσιαστική συνεργασία και δουλειά και όχι να καπηλεύεται τις προσπάθειες άλλων.
Αναλυτικά αναφέρει:
"Aπό φιλοξενούμενος αυτοχρiστηκε οικοδεσπότης ο κος Χαλκίδης Πολύκαρπος..
«Ο Κος Χαλκίδης , πρόεδρος Ξενοδόχων Πρέβεζας με πρόσφατο δελτίο τύπου δήλωσε ότι συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας ,στην από κοινού πρoσπάθεια της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας,του συλλόγου Εστίασης Πάργας,του συλλόγου Ενοικιαζομένων δωματίων Πάργας ,της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων δωματίων Π.Ε. Πρέβεζας και της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Πάργας.

Αυτό απέχει από την αλήθεια όσο η γη από το φεγγάρι ...Λυπούμαστε πολύ, που με αυτό το δελτίο τύπου ,το οποίο υπογράφουν οι συμμετέχοντες σύλλογοι, θα τον προσγειώσουμε απότομα στην πραγματικότητα...
Θα πρέπει όμως ,ο κος Χαλκίδης ,να επιδιώκει την ουσιαστική συνεργασία και δουλειά και όχι να καπηλεύεται τις προσπάθειες άλλων. Η αλήθεια είναι, ότι ο κος Χαλκίδης ήρθε στην Κωνσταντινούπολη "απλά για την εκδρομή" όπως ο ίδιος δήλωνε. Καμμία συμμετοχή δεν είχε ούτε κατά την οργάνωση ούτε και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης .
Είναι άξιο απορίας πώς , με το που πάτησε το πόδι του στην Πρέβεζα, έγινε συμμέτοχος στην όλη οργάνωση. Πρόταση στον Κο χαλκίδη για συμμετοχή της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πρέβεζας στην Έκθεση ΕΜΙΤΤ είχε γίνει ,αλλά είτε γιατί δεν την αξιολόγησε σωστά ,είτε για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, δεν θέλησε να συμμετάσχει .
Θα ήταν προτιμότερο και θα αποτελούσε έργο ουσίας ,αν ο Κος Χαλκίδης προσπαθούσε να πείσει τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας ,για την σπουδαιότητα της παρουσίας της Πρέβεζας στην Κωνσταντινούπολη και όχι να αναλώνεται στην προσωπική του προβολή..
Επιτέλους ,είναι καιρός να αλλάξει η νοοτροπία του θεαθήναι και της αυτοπροβολής».

xalkidis
Άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας κ. Πολ. Χαλκίδη ο οποίος κάνει λόγο για μικρόψυχες και μίζερες νοοτροπίες και υπογραμμίζει ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θα πρέπει να προέχει η ενότητα και η συνεργασία.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Χαλκίδη αναφέρει:
«Καταρχήν πρέπει να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με το "δελτίο τύπου" το οποίο έδωσαν στην δημοσιότητα καταβάλλουν προσπάθεια "να με προσγειώσουν" και να με "φιμώσουν". Να "φιμώσουν" την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ενωση Ξενοδόχων του Ν. Πρέβεζας για προώθηση και δημιουργία πρόσφορου εδάφους στο σημαντικό κομμάτι (προβολής, υποδομών, δημοσίων σχέσεων, πολιτισμού , εκδηλώσεων) και οτιδήποτε άλλο αφορά στην δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών για την αναβάθμιση του τουρισμού στην παράκτια ζώνη και ενδοχώρα.
Αισθάνομαι την ανάγκη και υποχρέωση να υπερασπιστώ τον εαυτό μου αλλά και την Ενωση με τα εξής λόγια:
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι τουρισμός στο Νομό Πρέβεζας είναι πρωτίστως η Πάργα αλλά όχι μόνο αυτή.
Τουρισμός στο Νομό είναι και το Νεκρομαντείο και ο Αχέροντας και και οι παραλίες αλλά και η Νικόπολη και η Ναυμαχία του Ακτίου.
Ο τουρισμός στην Πρέβεζα είναι ακόμη συνώνυμος με το Ζάλογγο, την λίμνη Ζηρού, το Ρωμαικό Υδραγωγείο της Αρχαίας Νικόπολης τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού ,τα ήθη και τα έθιμα του Νομού καθώς και τα ιδιαίτερα γαστρονομικά στοιχεία του τόπου μας.
Επίσης αξιόλογη θέση στον "τουριστικό χάρτη" της Πρέβεζας έχουν και η Πρέβεζα και ο Μύτικας και το Κανάλι και η Καστροσυκιά και η Λυγιά και ο Βράχος και η Λούτσα και η Αμμουδιά και η Πάργα όπως και το αεροδρόμιο του Ακτίου, το Λιμάνι και τόσες άλλες ομορφιές και μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.
Ο τουρισμός στην Ηπειρο επίσης αποτελεί προνόμιο και της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας και της Αρτας και των Ιωαννίνων.
Παντού στην Ελλάδα οι προσπάθειες προώθησης του τουριστικού προιόντος γίνονται συλλογικά και με γεωγραφική διασπορά (π.χ όλη η Κρήτη, όλη η Ρόδος όλη η Κέρκυρα και ολόκληρη η Χαλκιδική κ.α). Στην συγκεκριμένη περίπτωση απ΄ ότι φαίνεται κάποιοι έχουν μάλλον αντίθετη άποψη γι΄ αυτή την στρατηγική.
Ο εγωκεντρισμός, η εσωστρέφεια και ο εγκλωβισμός στους εαυτούς μας δε μπορεί να προσφέρει τίποτα καλό και ωφέλιμο για την επιχειρηματικό κόσμο του Νομού μας. Είναι μια τακτική που απέτυχε.
Η Ενωση Ξενοδόχων Πρέβεζας βρέθηκε στην έκθεση της Κωσταντινούπολη με τον Πρόεδρό και τον Αντιπρόεδρό της όπου από κοινού προσέγγισε tour operator αλλά και παράγοντες της Πόλης ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια (με κάλεσμα δημοσιογράφων και πρακτόρων) αλλά και με στόχο πτήση για το αεροδρόμιο του Ακτίου προκειμένου να έρθουν σε τουριστική συνεργασία οι δύο λαοί.
Εχουμε πιστεύω το δικαίωμα σαν Ενωση να βγάζουμε δελτία τύπου όποτε εμείς κρίνουμε απαραίτητο ή όποτε οι δημοσιογράφοι του τόπου μας χρειάζονται κάποια ενημέρωση.
Η Ενωση έχει στρατηγική, προοπτική και όραμα ώστε ο Νομός της Πρέβεζας να φτάσει τον τουριστικό πήχυ μέχρι εκεί που του αξίζει.
Προσπερνάμε άστοχες συκοφαντίες και επικεντρωνόμαστε στην δουλειά και το όραμα που δεν είναι άλλο από το ο Νομός να γίνει ΤΟP προορισμός.
Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με μικρόψυχες και μίζερες νοοτροπίες και καλά θα κάνει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες στο τι λέει και στο τι πράττει.
Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο κείμενο μιζέριας και αποπροσανατολισμού από τον πραγματικό στόχο.
Η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας έχει μέλη από την Πρέβεζα έως και την Πάργα.
Εκπροσωπεί 50 ξενοδοχειακές μονάδες και προσπαθεί να προωθήσει την προβολή όλου του Νομού.
Εμείς θα συνεχίσουμε την δυναμική μας παρουσία σε όλα τα μήκη και πλάτη.
Να επισημάνω τα εξής:
1.Όταν ιδρύσαμε την Ενωση το 2008 κάναμε πρόταση για μια κοινή Ενωση Πρέβεζας-Πάργας αλλά κάποιοι την υποτίμησαν και εκ των προτέρων την απέρριψαν.
2.Όταν δημιουργήσαμε το φυλλάδιο της Ενωσης εντάξαμε σε αυτό και καταλύματα (ξενοδοχεία)της Πάργας χωρίς να ζητήσουμε οικονομική συνδρομή.
3.Και όταν η Πρέβεζα προβάλλονταν μέσω από κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας (NET,ET3 κ.α) η Πάργα ήταν πάντα ενταγμένη στα ρεπορτάζ χωρίς από πλευράς μας, να υπάρχει κανένα ταμπού ή μικροψυχία.
Τέλος,
Οι άνθρωποι και οι κοινωνίες προκόβουν και ευημερούν όταν είναι αγαπημένοι, μονιασμένοι και όταν συνεργάζονται και επικοινωνούν.
Αυτά για κάποιους που επιλέγουν την οδό της συκοφαντίας.
Σε μια εποχή που ο ΅κόσμος γύρω μας καίγεται΅ θα πρέπει να μας βρει όλους μονιασμένους και ενωμένους".

Αναδημοσίευση από το blog  romiazirou,  και τη σελίδα  atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: