Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Προτιμούν Πάργα οι εκδρομείς του Πάσχα.

   Τα παράλια της Ηπείρου είναι αυτά που φαίνεται, ότι θα ευνοηθούν από τη διατήρηση των υψηλών, σχεδόν καλοκαιριών θερμοκρασιών, τις ημέρες του Πάσχα. Η τουριστική κίνηση των ημερών χαρακτηρίζεται ως κίνηση «δύο ταχυτήτων» με τις κρατήσεις να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα στους ορεινούς προορισμούς, σε αντίθεση με τις κρατήσεις στα παράλια.
Σχετική αναφορά έκανε χθες ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης που έκανε λόγο για «ευχάριστη έκπληξη» μιλώντας, για τις σχολικές εκδρομές που είχαν προορισμό τα Ιωάννινα, αλλά πρόσθεσε πως η κατάσταση είναι δύσκολη για την ενδοχώρα.
Από τη στιγμή που σταμάτησε ο κοινωνικός τουρισμός και ο εσωτερικός τουρισμός δεν κινείται, είναι ευνόητο, ότι περιοχές όπως το Ζαγόρι και το Μέτσοβο, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι κρατήσεις είναι πολύ πεσμένες στα ορεινά, σε αντίθεση με τα παράλια, που δούλεψαν πέρυσι και θα δουλέψουν ακόμη καλύτερα εφέτος», σημείωσε.
Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επανέναρξης ουσιαστικής των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού με ειδικές προβλέψεις όμως για τις ορεινές περιοχές, που είναι αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη, λόγω της κρίσης.
Ακόμη, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνεργασία με φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης για παρεμβάσεις που βελτιώνουν τις υποδομές, όπως ήταν ο καθαρισμός που έγινε στο λιμανάκι του Βάλτου στην Πάργα.
Τιμές κάτω του κόστους  στο Ζαγόρι. Ο δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χαρακτήρισε «στάσιμη» την κατάσταση και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του καθώς η ζήτηση, όπως είπε, είναι πολύ μικρή παρά τις προσπάθειες τόσο των ξενοδόχων, όσο και του γραφείου τουρισμού του Δήμου.
Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός, όπως τονίζει, ότι οι τιμές «δεν είναι απλά καλές, είναι πολύ χαμηλότερες από την περασμένη χρονιά, με το δίκλινο σε πολλές τουριστικές επιχειρήσεις να προσφέρεται στην τιμή των 25 ευρώ ανά διανυκτέρευση».
Στο Ζαγόρι υπάρχουν περισσότερα από 280 ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και βίλες, ενώ εάν προστεθούν τα εστιατόρια και οι ταβέρνες, στην περιοχή υπάρχουν συνολικά 437 τουριστικές επιχειρήσεις. Πάντως, υπάρχει η ελπίδα, ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, μετά το Σαββατοκύριακο, και να γίνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Στην Πάργα, τα «μηνύματα» είναι θετικά και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχει αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό σε ποσοστό 10- 15%, σε σχέση με πέρυσι. Μικρή μείωση καταγράφεται στις κρατήσεις από μεμονωμένους Έλληνες επισκέπτες, σε αντίθεση με τις οργανωμένες εκδρομές από τα τουριστικά γραφεία, για τις οποίες έχει γίνει σημαντικός αριθμός κρατήσεων. Οι τιμές για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στα ξενοδοχεία της Πάργας χαρακτηρίζονται «οικονομικές» και καλύπτουν όλα τα «βαλάντια».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  parganews.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια: