Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Με προβλήματα η τελευταία αιμοδοσία στην Πάργα

 Eπεισοδιακή και με προβλήματα η αιμοδοσία στην Πάργα...

   Το αίμα είναι πασιφανές ότι σώζει ζωές, όσο για τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ανθούσας- Πάργας "Βασίλειος Χατζής" επί 17 ολόκληρα χρόνια επιτελεί σημαντικότατο κοινωνικό έργο. Το Σάββατο 27 Απριλίου, ήταν προγραμματισμένη η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου, αλλά εκεί...υπήρξαν τραγελαφικά και ευτράπελα με τον γιατρό να αρνείται να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες, γεγονός που προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση του συλλόγου.
Η αιμοδοσία ήταν προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί στο κέντρο υγείας της Πάργας, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε ώρα 10.30 το πρωί, με εθελοντές αιμοδότες να έχουν φύγει. Τελικά μετά κόπων και βασάνων η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε. Συνολικά σε όλες τις αιμοδοσίες τακτικές και στην έκτακτη του περασμένου Σαββάτου, 95 άνθρωποι έδωσαν αίμα, ενώ συγκεντρώθηκαν 80 φιάλες αίμα, από τον σύλλογο. Από τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών διατυπώνουν σοβαρότατα παράπονα για την επεισοδιακή αυτή αιμοδοσία και δεν αποδίδουν ευθύνες στο γιατρό ή το νοσοκομείο Πρέβεζας, ή το Εθνικό σύστημα υγείας, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μπορούν ομαλά να διεξάγουν τις εθελοντικές τους αιμοδοσίες. Πάντως αυτό που παραδέχονται στο σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ανθούσας- Πάργας Βασίλειος Χατζής, είναι ότι στα 17 χρόνια ιστορίας τους, ποτέ δε συνάντησαν τέτοια συμπεριφορά, αλλά και τέτοια προβλήματα στην αιμοδοσία τους. Είναι πράγματι λυπηρό να έχει τέτοια αντιμετώπιση και τέτοια προβλήματα στη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας, ένας σύλλογος με τόσο σημαντική κοινωνική προσφορά!

Σπύρος Πλέουρας

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   tomistinenimerosi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: