Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Οι «λαμπατίνες» στην Πάργα μάγεψαν και τους Ρώσους.

   Οι «λαμπατίνες» ένα παμπάλαιο έθιμο, αναβίωσε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Πάργα. Ο Σύλλογος γυναικών και εθελοντές είχαν τον πρώτο λόγο στη διοργάνωση, ενώ παρούσα ήταν και η δημοτική αρχή.
Οι λαμπατίνες σε πολλά μέρη απαντάται ως γιορτή του Αι Γιάννη του Κλήδονα.
Μόλις βραδιάσει, ανάβουν φωτιές σε μικρούς σορούς από ξερά φύλα ελιάς πάνω από τις οποίες καίνε τα μαγιάτικα στεφάνια. Πάνω από τις φωτιές πηδάνε όλα τα αγόρια και τα κορίτσια αλλά και οι ξένοι τουρίστες μόλις ξεπεράσουν την πρώτη έκπληξη. Ο κόσμος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση εφέτος ήταν κατά γενική ομολογία περισσότερος από κάθε άλλη φορά.
Ένα πολύ καλό (ντόπιο) Μουσικό συγκρότημα συνόδευε την εκδήλωση που το παρατράβηξαν κάπως η αλήθεια είναι μέχρι στις μία μετά τα μεσάνυχτα , κάτω από το φως του φεγγαριού που ήταν ,όπως είναι γνωστό, και το μεγαλύτερο της χρονιάς.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και μερικές οικογένειες ρώσων που έδεσαν στην προβλήτα την υπερπολυτελή θαλαμηγό ʽʼSOURAYAʼʼ που στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τον Σκορπιό προσκεκλημένοι του νέου ρώσου ιδιοκτήτη Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ στο vip  πάρτι που διοργανώνει στο νησί που έχει μείνει γνωστό ως του Αριστοτέλη Ωνάση.
Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας για το ρεπορτάζ και το φωτογραφικό υλικό.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   epiruspost.gr.

Tο σκάφος μετά πήγε Σύβοτα, Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: