Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Πάργα: Τα κρουαζιερόπλοια φορτώνουν... τσάμπα νερό.

   Η φωτογραφία είναι αποκαλυπτική.... Κάποια από τα κρουαζιερόπλοια που κάνουν ημερήσιες εκδρομές στο Ιόνιο – Πάργα, Κέρκυρα, Παξοί- βρίσκεται στην προβλήτα της Πάργας και εκεί, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν, φορτώνει νερό.
Στην άκρη της προβλήτας υπάρχει ένα μικρό φρεάτιο που έχει νερό από το δίκτυο ύδρευσης. Εκεί λοιπόν τοποθετούν το λάστιχο, ανοίγουν τη βάνα και βάζουν όσο νερό θέλουν, χωρίς να ρωτήσουν κανένα.
Πολλές φορές η διαδικασία αυτή, όπως αναφέρουν κάτοικοι της Πάργας, διαρκεί ολόκληρη τη νύχτα.
Οι κάτοικοι μαρτυρούν ότι βλέπουν τα κρουαζιερόπλοια να δένουν στην Πάργα και να γεμίζουν τις δεξαμενές τους, χωρίς να πάρουν άδεια από κανέναν και χωρίς να πληρώνουν απολύτως τίποτα. Έτσι εξασφαλίζουν 40 ή και 40 τόνους νερό, εντελώς δωρεάν.
Το νερό, όπως τονίζουν, βγαίνει με ηλεκτρογεννήτριες και οι καταναλωτές το ακριβοπληρώνουν. Στους λογαριασμούς αυτούς άλλωστε υπολογίζονται και τα τέλη αποχέτευσης, παρότι το μεγαλύτερο μέρος της Πάργας, δεν έχει συνδεθεί ακόμη με τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού.
Ανάλογο προηγούμενο δεν υπάρχει σε κανένα σημείο του Ιονίου. Έτσι όλα τα κρουαζιερόπλοια φτάνουν με άδειες δεξαμενές στην Πάργα καθώς σε οποιοδήποτε άλλο λιμάνι κάτι θα πρέπει να πληρώσουν.
Οι κάτοικοι της Πάργας, που καθημερινά γίνονται μάρτυρες αυτής της κατάστασης, τονίζουν με νόημα πως αυτά που οι ίδιοι βλέπουν και διαπιστώνουν, αρνείται να τα δει, να τα ακούσει και να ενδιαφερθεί η δημοτική αρχή.
Δήμαρχος κι αντιδήμαρχος ουδόλως ενδιαφέρονται για την καθημερινότητα και παρά τις συνεχείς οχλήσεις που δέχονται, δεν δείχνουν να πτοούνται για τίποτα, ενώ η αντιπολίτευση δείχνει να περιορίζεται στην πολιτική του ώριμου φρούτου.
Τι άλλο μπορεί να πει κανείς.....

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  epiruspost.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: