Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ζητείται ένταξη στο ΕΣΠΑ για το έργο Πάργα-Μεσοπόταμος...


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη
Ήπειρος: Ζητείται ένταξη στο ΕΣΠΑ για το έργο Πάργα-Μεσοπόταμος 
και Γέφυρα Μπακόλα-Θεσπρωτικό

   Πρόκειται για την συνέχεια του έργου υπό κατασκευή Καρτέρι-Πάργα.
Με έγγραφά του προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ζητά την ένταξη στο τομεακό του πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), των οδικών έργων: Κόμβος Πάργας- Κόμβος Μεσοποτάμου μαζί με τον κόμβο Λούτσας (ως συνέχεια του τμήματος Καρτέρι – Πάργα) και «Γέφυρα Μπακόλα – Θεσπρωτικό», (ως συνέχεια του έργου Τύρια –Σιστρούνι).
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε όλες τις μελέτες για το έργο Γέφυρα Μπακόλα – Θεσπρωτικό με το οποίο θα συνδέεται η Πρέβεζα με την Εγνατία Οδό. «Σήμερα – πρόσθεσε- στείλαμε έγγραφα προς το Υπουργείο Μεταφορών, γνωρίζοντας του ότι υπάρχουν πλέον έτοιμες οι μελέτες για το έργο αυτό, καθώς και για το τμήμα Κόμβος Πάργας – Κόμβος Μεσοποτάμου μαζί με τον κόμβο Λούτσας και ζητάμε την ένταξη των έργων στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου.
Στην Περιφέρεια έχουμε μια δεξαμενή παλιών έργων που ήδη εκτελούνται και μια νεότερη που ωριμάζουμε μελέτες, οι οποίες στη συνέχεια τίθενται στη διάθεση των Υπουργείων καθώς οι προϋπολογισμοί τους ξεφεύγουν από τα μεγέθη του ΠΕΠ Ηπείρου».
Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου «Γέφυρα Μπακόλα – Θεσπρωτικό» ανέρχεται σε 45,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου και για το τμήμα Πάργα - Μεσοπόταμος (και κόμβος Λούτσας) σε 30 εκατ. ευρώ περίπου.  epirus-tv-news-blogspot.gr.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα ypodomes.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: