Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Γραφείο ΙΚΑ Πάργας.

Γραφείο ΙΚΑ Πάργας: η λύση είναι απλή!
Θα τους αφήσουμε;

   Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες της Ηπείρου , το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων του ΙΚΑ, στην έδρα της Δ.Ε. Πάργας κινδυνεύει να κλείσει  καθώς, κατά την πρόσφατη αυτοψία που έκαναν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ, διαπίστωσαν ότι ο χώρος αυτός βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Σε ένα κτίριο μάλιστα που δεν υπάρχει ασανσέρ, γεγονός που αποτρέπει την πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους.
 Η λειτουργία του γραφείου είχε συμφωνήσει η Διοίκηση του ΙΚΑ μετά την παραχώρηση χώρου από τον τοπικό Δήμο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, οι οποίοι κάτω από άλλες συνθήκες θα είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν μέχρι την Πρέβεζα για να εξυπηρετηθούν.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το γραφείο αυτό λειτουργεί χωρίς οι υπάλληλοι να έχουν υπολογιστές και  πρόσβαση στο σύστημα. Οι αιτήσεις, οι βεβαιώσεις και τα έγγραφα ταξιδεύουν από την Πάργα στην Πρέβεζα και το ανάποδο, καθυστερώντας την «εξυπηρέτηση» και  την ενημέρωση των ασφαλισμένων. Έτσι γίνεται η εξοικονόμηση πώρων από το Κράτος και τα Ασφαλιστικά Ταμεία; Και όμως, είναι τόσο απλό.
Πού πήγαν οι υπολογιστές που υπήρχαν στο κατάστημα του ΙΚΑ Πάργας;
Όσο για την ακαταλληλότητα του χώρου, η λύση είναι πολύ απλή, δεν χρειάζονται πτυχία και υψηλό IQ για να τη βρει κανείς. Ας μεταφερθεί το γραφείο του ΙΚΑ στο ισόγειο και οι υπηρεσίες του Δήμου στον όροφο.  Η διαρρύθμιση του χώρου θα είναι και πιο ορθή… στο ισόγειο τα γραφεία εξυπηρέτησης (ΚΕΠ – ΙΚΑ – ΔΟΥ) και στον όροφο το γραφείο του Αντιδημάρχου και οι υπηρεσίες του Δήμου. Μόνο λίγη θέληση χρειάζεται και στην περίπτωση που δεν υπάρχει θέληση, λίγη πίεση από μας τους κατοίκους να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας.
Αν κανείς δεν διαμαρτύρεται, θα νομίζουν ότι καλώς πράττουν, και το ζούμε αυτό στο πετσί μας κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Αναδημοσίευση από το blog   vorioionio.

Δεν υπάρχουν σχόλια: