Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

H Πάργα καλωσορίζει τους τουρίστες της με μια υπέροχη Χωματερή.

Στην περιοχή Αγία Κυριακή
      Μια παράνομη αυτοσχέδια χωματερή στον οποίο μπορεί κανείς να δει σχεδόν κάθε είδος σκουπιδιών και κυρίως μπάζα από κατασκευές και κατεδαφίσεις βρίσκεται στην Πάργα στην περιοχή Αγία Κυριακή επάνω στο δρόμο και κανένας δεν έχει συγκινηθεί.
Αν ρωτήσουμε οποιονδήποτε στο Δήμο Πάργας σήμερα, τι θα κάνει τα μπάζα της οικοδομής ή τα μπάζα από μια αναπαλαίωση, μια ανακαίνιση, σίγουρα θα μας κοιτάξει με αμηχανία και θα σηκώσει τους ώμους του. Μια απάντηση είναι ότι ο Δήμος δεν έχει ορίσει τέτοιους χώρους και δεν έχει ενημερώσει αντίστοιχα τους δημότες για το τι και πώς.
Το σίγουρο όμως είναι ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές οδηγίες και νομοθεσία για την ανακύκλωση αυτών των μπαζών και των προϊόντων εκσκαφών, που δεν εφαρμόζονται. Με βάση τη σχετική νομοθεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος η ανακύκλωση των οικοδομικών υλικών και των υλικών εκσκαφών είναι υποχρεωτική.
Ο νόμος προέβλεπε, μέχρι τέλους του 2012 να ανακυκλώνεται το 30% αυτών των μπαζών, το 2015 να ανακυκλώνεται το 50% των υλικών, ενώ μέχρι το 2020 το 70%.
Οι μακρόπνοες αυτές δεσμεύσεις περιλαμβάνονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις.
Δυστυχώς όμως η πολιτεία - τα αρμόδια υπουργεία και η αυτοδιοίκηση - έχουν καθυστερήσει απαράδεκτα και το αποτέλεσμα είναι αυτό, που όλοι παρατηρούμε καθημερινά: η συνέχιση της απόρριψης τέτοιων μπαζών ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  fanaripress.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: