Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Έφτασαν στην αφώτιστη, ακάθαρτη, και γεμάτη λακκούβες δρόμους Πάργα τα αυτοκίνητα του ράλι αντίκας tour Amical.

Έφτασαν στην Πάργα τα αυτοκίνητα του Ράλι Αντίκας - 
Ο Στράτος Ιωάννου με τους oldtimers στο Touramical

   Με τους κατόχους κλασσικών αυτοκινήτων (oldtimers) είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο υποψήφιος και νυν Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, κατά τη διέλευσή τους από το νομό Πρεβέζης, στο πλαίσιο του Ράλι Αντίκας, Τουρ Aμικάλ (Tour Amical). Πρόκειται για το μεγαλύτερο Ράλι κλασσικών αυτοκινήτων του Βελγίου, που φέτος πραγματοποιείται στην Ελλάδα με μία από τις τέσσερις διαδρομές αγώνα να έχει ως σταθμό την Πάργα.
Έτσι, χθες το απόγευμα, περισσότερα από 100 αυτοκίνητα κατέφθασαν στην περιοχή και πρόσφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα στους κατοίκους, αποτελώντας παράλληλα διαφήμιση για το Νομό της Πρέβεζας.
Το ράλι σήμερα θα διασχίσει το Νομό Πρέβεζας και θα συνεχίσει τη διαδρομή του προς Αθήνα.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ένα τέτοιο γεγονός διεθνούς εμβέλειας εντάσσει το νομό μας σε μία από τις τέσσερις διαδρομές τους ανά την Ελλάδα και μας βάζει δίπλα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως οι Δελφοί, η Ολυμπία και τα Μετέωρα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ακόμα δείγμα καταξίωσης των αγώνων και της εντατικής προσπάθειας που κάνουμε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, για την προβολή της περιοχής, την αναδείξει των δυνατοτήτων της και την προσέλκυση τουρισμού. Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ, με επιμονή και εργατικότητα συνεχίζουμε”, είπε ο κ. Ιωάννου.

Η διαδρομή ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη, 8 Μαΐου, με περισσότερους από 340 συμμετέχοντες να καταφθάνουν στο αεροδρόμιο Μακεδονία με πτήση charter όπου τους περιμέναν και τα αυτοκίνητά τους για να ξεκινήσει ο αγώνας. Οι συμμετέχοντες, μόνο άνδρες, χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές διαδρομές με προγραμματισμένες ενδιάμεσες συναντήσεις για ανταλλαγή μεταξύ τους εμπειριών, απόψεων και εντυπώσεων από τη χώρα μας. Άλλες πόλεις σταθμοί είναι οι Δελφοί, η Ολυμπία, τα Μετέωρα και ο Βόλος, ενώ κοινό σταθμό αποτελεί για όλα τα αυτοκίνητα η Αθήνα και το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη χαρά να θαυμάσει όλα τα αυτοκίνητα του Ράλι συγκεντρωμένα.
Ο αγώνας Ράλι Αντίκας Τουρ Αμικάλ, έχει προγραμματιστεί να τερματίσει στην παραλία της Θεσσαλονίκης στις 13 Μαΐου, ενώ σε μία εντυπωσιακή τελετή με συμμετοχή Βέλγων και Ελλήνων καλλιτεχνών αναμένεται να γίνει η απονομή βραβείων στους συμμετέχοντες και νικητές.
Το Τουρ Αμικάλ με διοργανωτή τον Manu Stappaerts, έχει ξεκινήσει να διεξάγεται από το 2001 και ανάμεσα στις πόλεις που το έχουν υποδεχθεί βρίσκονται η Φλωρεντία, η Βαρκελώνη, η Σόφια και η Αμβέρσα. Το Ράλι ακολουθείται από 4 τηλεοπτικά συνεργία και εικόνες από τη διαδρομή αναμένεται να προβληθούν στην Βελγική τηλεόραση.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα pamepreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: