Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Απο Πρέβεζα μέχρι Πάργα, πρόγραμμα για Γαλάζιες Σημαίες.

    Με αφορμή την αλληλογραφία της Περιφέρειας Ηπείρου με το Υπουργείο Τουρισμού και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της φύσης (υπ’ αριθμ. 165/27.03.14 και υπ’ αριθμ 806α/ΓΣ/14/06.05.14 έγγραφα), σας ενημερώνουμε ότι αποστείλαμε την υπ’ αριθμ. 347/08-04-2014 επιστολή στους Παράκτιους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να προβούν έγκαιρα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ενταχθούν περισσότερες ακτές της Περιφέρειας στο Πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες.
Δεδομένου όμως ότι πιστεύουμε ότι είναι πολύ κρίσιμη και η ιδιωτική πρωτοβουλία απευθυνόμαστε και σε εσάς προκειμένου να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την ένταξη όσο το δυνατών περισσότερων ακτών μας στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες».
Είναι γεγονός ότι η ένταξη των ακτών μας στο πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” βοηθάει την οικονομία του τόπου μας, με την προσέλκυση συνεχώς αυξανόμενου αριθμού ευαισθητοποιημένων επισκεπτών και ενισχύει στην πράξη την εικόνα μας ως σημαντικό τουριστικό προορισμό.
Το όφελος θα είναι πολλαπλασιαστικό εάν η ακτή κάθε παράκτιας μονάδας αποκτήσει γαλάζια σημαία.

Λόγω πρακτικών δυσκολιών πολλές παραλίες το 2014 δεν είχαν γαλάζια σημαία, παρόλο που όλες πληρούσαν το βασικό κριτήριο που αφορά στην ποιότητα των υδάτων.
Προκείμενου λοιπόν να μη συμβεί το ίδιο το 2015, παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης http://www.eepf.gr/blueflag και http://www.eepf.gr/blueflag/aktes-entypa .
Επιπλέον, όπως θα δείτε και στις συνημμένες επιστολές υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), αλλά και του Υπουργείου Τουρισμού να υποστηρίξει με κάθε διαθέσιμο τρόπο την αναμενόμενη προσπάθεια σας.
Σας καλούμε λοιπόν να δείτε θετικά το όλο εγχείρημα, να ενημερωθείτε από την αναλυτική ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ και να προχωρήσετε στη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών προκειμένου το 2015 οι ακτές των ξενοδοχειακών σας μονάδων να αποκτήσει γαλάζια σημαία
Σε περίπτωση που ανταποκριθείτε θετικά θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα πραγματοποίησης Σεμιναρίων Πληροφόρησης από την ΕΕΠΦ για το Πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες προκειμένου να μας παρασχεθούν διευκρινήσεις και να απαντηθούν ερωτήσεις σχετικές με το Πρόγραμμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας
Και αρμόδιος για θέματα τουρισμού
Της περιφέρειας Ηπείρου
Στράτος Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: