Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Πάργα - Η Κοσμοπολίτικη κωμόπολη του Ν. Πρεβέζης

   Με το ένα πόδι  από την Πρέβεζα μπορείτε να είστε στην Πάργα και με το άλλο στη Λευκάδα μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας! Η Πάργα αφοπλίζει με την ομορφιά της και παρόλο που δεν είναι νησί, τα σοκάκια και τα υπέροχα σπίτια της δίνουν την αίσθηση μιας νησιωτικής πόλης. Γενικά θεωρείται ένας εναλλακτικός, κοσμοπολίτικος προορισμός στην αγκαλιά του Ιονίου Πελάγους.
 Αξίζει να δείτε:
    Ενετικό Κάστρο
    Νησάκι της Παναγιάς
    Κάστρο του Αλή Πασά
    Το Σπήλαιο της Αφροδίτης

Οι παραλίες της είναι πραγματικά παραδεισένιες. Διαθέτουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ, είναι οργανωμένες, με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά.
 Οι πιο γνωστές είναι:
    Βάλτος
    Κρυονέρι
    Πίσω Κρυονέρι
    Σαρακήνικο
    κόλπος του Αϊ-Γιαννάκη
    Άγιος Σώστης
    Λίχνος

Κάθε καλοκαίρι, κατά τον Αύγουστο, πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις που κορυφώνονται την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και ανήμερα, τα λεγόμενα Παργινά. Αν βρεθείτε στην Πάργα αξίζει να τα παρακολουθήσετε. Όπως και να έχει όμως, το φυσικό της κάλλος, όποτε και να την επισκεφτείτε αποκλείεται να σας αφήσει ασυγκίνητους.


 Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, χτισμένη στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου, η Πρέβεζα είναι μια σύγχρονη πόλη, η οποία όμως διατηρεί στο ακέραιο τα νεοκλασικά κτίρια που διαθέτει όσο και το δικό της μοναδικό χρώμα. Διακρίνεται για την ιστορία και τον πολιτισμό της αλλά και τις πολυεπίπεδες επιλογές που προσφέρει.
Στην Πρέβεζα αξίζει να επισκεφτείτε:
    Τη Νικόπολη της Ηπείρου
    Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
    Τις Πηγές Αγ. Γεωργίου – Ρωµαϊκό Υδραγωγείο της Νικόπολης
    Τον Αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης
    Τον Αρχαιολογικό χώρο Νεκροµαντείου
    Το Κάστρο Αγίου Ανδρέα
    Το Κάστρο του Παντοκράτορα
    Ενετικός Πύργος του Ρολογιού
 Ειδική μνεία χρειάζεται να κάνει κανείς στις  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ του Δήμου Πρέβεζας, κατάλληλες  για αρθριτικές και ρευματικές παθήσεις. Από εκεί και ύστερα διαθέτει εξαιρετικές παραλίες για όλα τα γούστα:
    Κυανή Ακτή
    Αλωνάκι
    Μύτικας
    Μονολίθι
    Λούτσα
    Λυγιά

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  tourism.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: