Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Πάργα, Εκδήλωση προς τιμήν του Άγγελου Φέτση.

    Ο Άγγελος Φέτσης γεννήθηκε το 1877 στη Λευκάδα και πέθανε στις 16 Οκτώβρη 1968 στην Αθήνα. Υπήρξε αθλητής μέλος της Εθνικής ολυμπιακής ομάδας. Στους ολυμπιακούς αγώνες το 1896 τερμάτισε πρώτος στα 800μ με χρόνο 2,22 και πέμπτος στα 1500μ με χρόνο 4,35. Το 1900 εγγράφηκε στη σχολή γυμναστών από την οποία αποφοίτησε με άριστα το 1902.
    Ιστορικό πρόσωπο για την Πάργα καθώς την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 1913 ήταν εκείνος που ως διοικητής του λόχου του ελληνικού στρατού που υπαγόταν στο τάγμα του Αντωνίου Ηπίτη, παρέλαβε τα κλειδιά της πύλης του ενετικού φρουρίου της Πάργας από τον Τούρκο διοικητή Τζελιάμ Μουλιαζίμ και απελευθέρωσε επίσημα την Πάργα από τον τελευταίο κατακτητή.
Παντρεύτηκε το 1913 την Παργινιά Αγλαΐα Βερβιτσιώτη του Σπυρίδωνος Βερβιτσιώτη και της Ελπινίκης Βέργου.
    Το Δ.Σ. του ναυτικού ομίλου αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει αυτόν τον μεγάλο άντρα, διοργανώνοντας προς τιμήν του το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου αγώνα διάθλου (600μ κολύμπι 5 χλ ανώμαλος δρόμος) και αγώνα ορεινού τρεξίματος(7200 μ). Οι αγώνες θα γίνουν με επίσημη χρονομέτρηση και θα ονομαστούν 1ος αγώνας Άγγελος Φέτσης. Ο αγώνας θα είναι συνδιοργανώσει με τον κολυμβητικό σύλλογο ολυμπιάδα Ιωαννίνων και προσδοκούμε να γίνει θεσμός για την πόλη μας. Το 2015 θα προσπαθήσουμε να τους εντάξουμε στο καλεντάρι των αγώνων δρόμου.
Θέλουμε την βοήθεια και συμπαράσταση όλων των φορέων επίσης θα χρειαστούν εθελοντές ώστε να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια και επιτυχία. Θα ακολουθήσει ανοικτή συναυλία στην πλατεία Καρύδη με το συγκρότημα rebellions.

Με τιμή το Δ.Σ. του ομίλου.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   Ναυτικός Όμιλος Πάργας (Nautical Club of Parga) στο Φέισμπουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: