Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση των Δημάρχων Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού στην Πρέβεζα.

     Θέματα που αφορούν την συνεργασία και την προώθηση κοινών δράσεων μεταξύ των τριών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Δημάρχων Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη, Πάργας Αντώνη Νάστα και Ζηρού Νίκου Καλαντζή στο Δημαρχείο της Πρέβεζας
Οι τρεις Δήμαρχοι εξέφρασαν καταρχήν την βεβαιότητα ότι τα κοινά σημεία που ενώνουν τους Δήμους τους, αποτελούν ισχυρό κίνητρο για την διεύρυνση των μεταξύ τους συνεργασιών και την επίτευξη ενιαίων στόχων.
Σημείο αναφοράς αποτέλεσε η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας και τόσο ο κ. Νάστας όσο και ο κ. Καλαντζής δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Πρέβεζας έτσι ώστε η ευρύτερη περιοχή να αποκτήσει νέο Νοσοκομείο στην έκταση των 50 στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πρέβεζας στον Μύτικα.
Οι Δήμαρχοι Πρέβεζας και Πάργας έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε δύο έργα που αφορούν την παραλιακή ζώνη και αφορούν και τους δύο Δήμους και συγκεκριμένα την ύδρευση της παραλιακής ζώνης από τις Πηγές της Χόχλας καθώς και την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο παράκτιο “μέτωπο” του Νομού .

Με δεδομένο ότι το έργο της κατασκευής της Αποχέτευσης Λούρου, Στεφάνης, Ωρωπού βρίσκεται στην τελική του ευθεία και εκτός απροόπτου έως το καλοκαίρι θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας και Ζηρού ,προγραμμάτισαν κοινές ενέργειες έτσι ώστε να προχωρήσει η κατασκευή και των εσωτερικών δικτύων του Θεσπρωτικού και να λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης όλων των οικισμών που γειτνιάζουν με τον Λούρο ποταμό και κατ' επέκτασην με τον Αμβρακικό Κόλπο .
Επίσης οι αιρετοί έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι του πολιτισμού και των δυνατοτήτων που ανοίγονται για τον θαλάσσιο αλλά των εναλλακτικών μορφών τουρισμό ενώ χαρακτήρισαν σημείο αναφοράς την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά που διαθέτει η περιοχή με “πυλώνες” την Αρχαία Νικόπολη για την Πρέβεζα, το Νεκρομαντείο για την Πάργα και το Ρωμαίκό Υδραγωγείο για τον Ζηρό.
Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη σύνδεσης της περιοχής με τους μεγάλους οδικούς άξονες έτσι ώστε να γίνει πιό εύκολη η πρόσβαση των επισκεπτών από την Βόρειο Ελλάδα , αίτημα το οποίο έχει “υιοθετηθεί” και από τους Δήμους της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Οι κύριοι Μπαϊλης , Νάστας και Καλαντζής χαρακτηρίζοντας ως μεγάλη πληγή την ανεργία τόνισαν ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την ενασχόληση των νέων με σχετικές δραστηριότητες.
Σε ότι αφορά τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική και θεσμική αυτοτέλεια των Δήμων ενώ καταλήγοντας εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι συντονισμένες ενέργειες και η συνεργασία των αιρετών σε επίπεδο Δήμων , Περιφέρειας και Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για την περιοχή.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  dimospargas.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: