Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

« Η επένδυση στο Βάλτο Πάργας θυμίζει Φαβέλα ».

   Αναστάτωση έχει προκληθεί στο δήμο Πάργας με την εμφάνισης της εταιρίας ΟΚΡΙΒΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΕ, που πήρε την έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να επενδύσει στη παραλία του Βάλτου συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη με τη δημιουργία ξενοδοχείου και μαρίνας χωρητικότητας 220 θέσεων .
Σοβαρές ενστάσεις εγείρει η παράταξη του κο. Αθανάσιου Ράπτη « ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» όσον αφορά στην επένδυση μαρίνας και του πεντάστερου ξενοδοχείου στο Βάλτο Πάργας .Η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού και η απουσία πολεοδομικού σχεδίου δίνουν την εντύπωση ότι η επένδυση στο Βάλτο θυμίζει Φαβέλα.
Παράλληλα ο κο.Ράπτης αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζει η περιοχή της Λούτσας, με την άναρχη δόμηση και την έλλειψη βιολογικού καθαρισμού. Ταυτόχρονα επισήμανε το τεράστιο κίνδυνο μόλυνσης του περιβάλλοντος από την εισδοχή των λυμάτων του Δήμου Παραμυθιάς στον Κωκυτό Ποταμό (παραπόταμος του Αχέροντα ) με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες επιπτώσεις σε μια περιοχή που προστατεύεται από το Δίκτυο Natura.
Ακούστε το απόσπασμα :
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  prisma951.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: