Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα με το ψηφιακό σήμα της DIGEA σε χωριά του Δήμου Πάργας.

    Κατά γενική ομολογία, ο Νομός Πρέβεζας και οι πολίτες του αντιμετωπίζουν συχνά-πυκνά προβλήματα με το ψηφιακό σήμα της DIGEA στις τηλεοράσεις τους. Σε ορισμένα ορεινά χωριά όμως το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Η εταιρεία με αίτησή της προς το Δήμο Πάργας, ζήτησε να εγκαταστήσει κέντρο επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκoπομπής σε κατάλληλη θέση, όπου υπάρχουν ήδη τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις του Δήμου Πάργας, προκειμένου να καλύψει ορισμένες «λευκές περιοχές», που προέκυψαν μετά από έλεγχο των καλυπτομένων περιοχών με ψηφιακό σήμα του Δήμου Πάργας. Διαπιστώθηκε τότε ότι παραμένουν ακάλυπτες τοπικές κοινότητες , όπως του Βουβοποτάμου, της Χόχλας και Κάτω Δεσποτικών.

Ο Δήμος Πάργας από την πλευρά του αποφάσισε τα παρακάτω:
Α. Την εκμίσθωση χρήσης χώρου στη θέση «ΠΥΡΓΙΣΚΟΣ»στην Τ.Κ Βαλανιδούσσας 500 τ.μ., για τοποθέτηση τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων του Δήμου Πάργας για τη δημιουργία κέντρου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκομπής στην DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.».
Β. Καθορίζει ως ετήσιο μίσθωμα το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ αναπροσαρμοζόμενο ετησίως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Γ. Η ρευματοδότηση και τα έξοδα νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων βαρύνουν την εταιρεία «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.».
Δ. Η διάρκεια ισχύος της παραχώρησης της έκτασης και του οικίσκου στην εταιρεία είναι για όσο χρόνο διαρκεί η εταιρεία «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε». Οποιαδήποτε μεταβολή στο εταιρικό σχήμα, προϋποθέτει την έγκριση του Δ.Σ. του Δήμου Πάργας, ως προς την παραχώρηση.
Ε. Μετά το πέρας της διάρκειας ισχύος της εταιρείας ο χώρος οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός περιέρχονται στην κυριότητα του Δήμου Πάργας. Ας ελπίσουμε να λυθεί το πρόβλημα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: