Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Απολογισμός Πανελλήνιων αγώνων τοξοβολίας, στην Πάργα.

    Αθλητές από την Καλαμάτα, την Πάτρα και την Κόνιτσα, την Αθήνα και τα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη, το Κιλκίς και την Έδεσσα, την Κέρκυρα, τα Λεχαινά, τη Λαμία επισκέφθηκαν την Πάργα για να συμμετάσχουν στους αγώνες τοξοβολίας που διεξήχθησαν στο κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου μας, την Κυριακή 01-02-2015.
Μετέφεραν το μεράκι τους, το πάθος τους, την αγάπη τους, τη δημιουργική τους διάθεση. Αναζήτησαν τα όριά τους σ’αυτό το παραδοσιακό άθλημα. Πέτυχαν το στόχο τους. Χάρηκαν τις προσπάθειες.
Είμαστε ικανοποιημένοι για το εγχείρημα. Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες. Όσοι επισκεφθήκατε του γυμναστήριο του σχολείου, ανακαλύψατε την γοητεία του αθλήματος, την τέχνη μέσα από την καλλιέργεια φυσικών δεξιοτήτων αλλά και τη φιλοσοφία του αγωνίσματος.
«Πρέπει να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας γιατί όντως θα πας εκεί που κοιτάζεις.» Για να επιτύχεις το στόχο στην τοξοβολία, όπως και στη ζωή, χρειάζεται να εκτιμάς και να υπολογίζεις τις συνθήκες που επικρατούν, να δρας με το σωστό τρόπο, να έχεις αυτοέλεγχο, αυτοσυγκέντρωση, προσοχή.
Το σχολείο ευχαριστεί, ακόμη, το Δ. Σ. του συλλόγου μοντέρνων αθλημάτων Ιωαννίνων, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε όταν αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση αυτού του τόσο σπουδαίου αγώνα. Εμείς υποσχόμαστε στους μαθητές, στους γονείς, την κοινωνία, να είμαστε πρωτοπόροι στους αγώνες για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών μας.


Ευχαριστούμε τους μαθητές μας που βοήθησαν.
Συγχαίρουμε το μαθητή της Β’ Γυμνασίου, Αρμπέν Καλάι για τη  βοήθειά του στη ρύθμιση του ήχου, στην ταξινόμηση, στο μοίρασμα των προσκλήσεων. ΄Ηταν πανταχού παρών.
Στο περιθώριο των αγώνων οι μαθητές ενημερώθηκαν για το άθλημα από τους προπονητές ομάδων. Εντύπωση μεγάλη προξένησε στον Ομοσπονδιακό προπονητή, Νασιούλα Αλέξανδρο, η προσήλωση, η διαχείρηση της προσοχής, η αυτοκυριαρχία, το αθλητικό προφίλ της μαθήτριας μας  Ξένιας Τσοβίλη(σήμερα φοιτά στο Δέσκειο Λύκειο). «Με μεθοδική προπόνηση θα μπορούσε σ’ένα χρόνο να γίνει και πρωταθλήτρια Ελλάδος, ακόμα και να συμπεριληφθεί στην εθνική ομάδα τοξοβολίας», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής στο γυμναστή μας Πάρη Σιόλο-Διαμάντη.
Αξίζει, φυσικά, να τονιστεί πως για ακόμη μια φορά ψυχή των αγώνων  ήταν ο Πάρης μαζί με τον κ. Λάζαρο Τάσση.
Στους αγώνες συμμετείχαν 86 αθλητές από 19 σωματεία, μεταξύ των οποίων και οι πρωταθλητές Ελλάδος Αλέξανδρος Καραγεωργίου και Ελπίδα Ρωμαντζή.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   gymparga.
Φωτογραφία από τη σελίδα  Paris Siolos  στο Φέιςμπουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: