Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Ανακατασκευή Γηπέδου Τένις στο Στάδιο Β. Ε. Βασιλά στην Πάργα.

   Όλοι οι δημότες γνωρίζουμε πόσα χρόνια τώρα το γήπεδο του τένις στο στάδιο Βασιλά παραμένει παραμελημένο και ασυντήρητο. Όσοι αγαπάμε το άθλημα και συνεχίζουμε να το επισκεπτόμαστε ακόμα και στη σημερινή του κατάσταση καθώς είναι το μοναδικό γήπεδο τένις στην δημοτική ενότητα γνωρίζουμε ότι πλέον είναι οριακά χρηστικό. Το φιλέ του μοιάζει με χιλιομπαλωμένη κάλτσα, η περίφραξη είναι ποντικοφαγωμένη, τα υπολείμματα της καρέκλας του διαιτητή και του κοντρα-πλακέ που εξυπηρετούσε ως προπονητικός τοίχος πλέον προστίθενται στα υπόλοιπα σκουπίδια που βρίσκει κανείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι προβολείς του γηπέδου δεν φωτίζουν πια το γήπεδο αλλά είναι στραμμένοι προς την αντίθετη κατεύθυνση για να εξυπηρετούν τις ανάγκες της ποδοσφαιρικής ακαδημίας. Τελευταίο αλλά ίσως και το κυριότερο είναι η κατάσταση της επιφάνειας του γηπέδου, η οποία λίγο πολύ θυμίζει τους δρόμους της περιοχής καθώς έχει πιο πολλούς κρατήρες κι από την επιφάνεια της σελήνης! Γεγονός καθόλου αστείο, καθώς εξ' αιτίας αυτού τέτοια εποχή πριν 2 χρόνια, ο καλύτερος αθλητής της περιοχής, έτρεχε να μπαντάρει τα σπασμένα του δάχτυλα του ποδιού του αντί να προετοιμάζεται για την Ανάσταση την Κυριακή του Πάσχα!

Η κακή κατάσταση του γηπέδου βέβαια δεν είναι τυχαία και οι ευθύνες δεν είναι απρόσωπες. Είναι προφανές ότι κανένας αγωνιστικός χώρος δεν επιβιώνει όσο δεν τυγχάνει της χρήσης κάποιου συλλόγου και ο σύλλογος ο οποίος κάποτε δραστηριοποιούταν στον συγκεκριμένο χώρο, αν και ο μοναδικός εγγεγραμμένος από τον δήμο μας στην Ελληνική Τενιστική Ομοσπονδία, χρόνια τώρα παραμένει ανενεργός και σε ορισμένες περιπτώσεις απαξιώνει και τους αθλητές του. Αποτέλεσμα της αδράνειας ήταν τα τελευταία χρόνια να δραστηριοποιούνται στο γήπεδο ιδιώτες προπονητές χωρίς καμία νομική κάλυψη, γεγονός που είναι αναμενόμενο καθώς η ζήτηση για την εκμάθηση του αθλήματος παραμένει παρά την συλλογική απουσία.
Στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι επιτακτική ανάγκη να ενώσουμε την φωνή μας όσοι νοιαζόμαστε γι αυτό το χώρο και αγαπάμε το άθλημα καθώς εξασφαλίζονται χρήματα για την ανακατασκευή του Σταδίου Βασιλά, αλλά μόνο για τον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Συγκεκριμένα η χρηματοδότηση θα είναι τριμερής και σε αυτή θα συμμετέχουν το κληροδότημα Β.Ε.Βασιλά, η περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Πάργας με το συνολικό ύψος του ποσού να ανέρχεται στα 280.000€. Τονίζουμε ότι για την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου τένις δεν χρειάζονται περισσότερα από 10.000€.
Παρά το εξαιρετικά χαμηλό κόστος κατασκευής ενός γηπέδου τένις σε σύγκριση με αυτό του ποδοσφαίρου, το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά καλά κρατεί!!! 30 γήπεδα τένις φτιάχνουμε κύριοι με αυτά τα λεφτά. 30!
Χωρίς να θέλουμε να απαξιώσουμε το έργο των ποδοσφαιρικών ομάδων και τις ευκαιρίες στον αθλητισμό που αυτές προσφέρουν στα νέα παιδιά, θα θέλαμε να θυμίσουμε σε όλους τους τοπικούς φορείς που είναι ευαισθητοποιημένοι ως προς τον αθλητισμό, ότι σε μια μικρή κοινωνία όπως η δική μας τα παιδιά δεν επιλέγουν κατ' ανάγκη το άθλημα που τους αρέσει, αλλά ένα από εκείνα τα οποία τους προσφέρονται. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια είχαμε την τύχη στον τόπο μας να γνωρίσουμε και εναλλακτικά αθλήματα, είτε μέσω ιδιωτικών πρωτοβουλιών, είτε χάρη στην λειτουργία κάποιων σωματείων. Σε κάθε περίπτωση δίνεται η ευκαιρία στα νέα παιδιά να επιλέξουν να ασχοληθούν με ένα άθλημα πέραν του ποδοσφαίρου, το οποίο κατά κοινή ομολογία μπορεί επιεικώς να χαρακτηριστεί ως "βόθρος". Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ημερών είναι το γεγονός ότι η εξυγίανση του ποδοσφαίρου αποτελεί πολιτική προτεραιότητα αντίστοιχη του οικονομικού προβλήματος της χώρας. Ο υπουργός αθλητισμού έφτασε να απειλήσει τις μεγάλες ομάδες με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν δεν συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Στα του τόπου μας λοιπόν, με το ψήφισμα αυτό, καλούμε το κληροδότημα Βασιλά πρωτίστως (που είναι και ο βασικός χρηματοδότης) να φροντίσει κατά την ανακατασκευή του Σταδίου, πρώτη προτεραιότητα να αποτελέσει το γήπεδο του τένις (που είναι και φθηνό!) και έπειτα το γήπεδο του ποδοσφαίρου. Όσο για τα σενάρια μετατροπής του γηπέδου τένις σε επέκταση του πάρκινγκ, τους ενημερώνουμε ότι θα μας βρούνε μέσα. Την ίδια έκκληση ακριβώς απευθύνουμε τόσο στην περιφέρεια όσο και στο δήμο.
Επίσης καλούμε όποιον σύλλογο της περιοχής ενδιαφέρεται για το άθλημα, να έρθει σε επαφή μαζί μας ώστε να συνεισφέρουμε για την ίδρυση και λειτουργία τμήματος αντισφαίρισης.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   secure.avaaz.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια: