Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Μονά-ζυγά στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου.

Ανακοίνωση ΣΟΚ του Κέντρου Υγείας Καναλακίου!!
Από τον Ιούνιο να αρρωσταίνουμε μόνο τις ζυγές μέρες.

































  
   Αναστάτωση στους πολίτες του Καναλακίου και της Πάργας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση ΣΟΚ του Κέντρου Υγείας Καναλακίου το οποίο θα εφημερεύει μόνο ζυγές μέρες ενώ τις μονές δεν θα λειτουργεί όπως αποκαλύπτει το Fanaripress.gr.

Η ανάγκη για να στηριχθεί η Πρωτοβάθμια Δομή Υγείας, καθώς λόγω της ανοδικής τουριστικής κίνησης που καταγράφεται εν όψει του καλοκαιριού στο Δήμο Πάργας  οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής είναι αυξημένες, είναι επιβεβλημένη.

Ο βουλευτής στο Νομό Πρέβεζας-ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας  που πραγματοποίησε επίσκεψη τη Τρίτη, 26 Μαΐου στο Κέντρο υγείας Καναλακίου, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:


Ο βουλευτής στο Νομό Πρέβεζας-ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάργας, Σπύρο Γεωργίου, πραγματοποίησε τη Τρίτη, 26 του Μάη, επίσκεψη στα Κ.Υ. του Δήμου Πάργας με σκοπό να συζητήσει με τους διευθυντές των υπηρεσιών, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, για τις υγειονομικές υπηρεσίες που παρέχονται.
Οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ. Πάργας τόνισαν την ανάγκη να στηριχθεί η Πρωτοβάθμια Δομή Υγείας, καθώς λόγω της ανοδικής τουριστικής κίνησης που καταγράφεται εν όψει του καλοκαιριού, οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής είναι αυξημένες. Παράλληλα, ζήτησαν ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού για τη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Κ.Υ., επισημαίνοντας την αναγκαιότητα πρόσληψης ιατρικού προσωπικού και οδηγών ασθενοφόρων.
Οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ. Καναλακίου εξέθεσαν τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της διοικητικής υπαγωγής των Κ.Υ. στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Επιπλέον, τόνισαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αύξηση του πλαφόν για τις εφημερίες του προσωπικού, προκειμένου να λειτουργεί εύρυθμα το Κ.Υ. Παράλληλα, επισήμαναν την ανάγκη πρόσληψης φυλακτικού και ιατρικού προσωπικού. Τέλος, διεκδίκησαν κονδύλια για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Ακολούθως, ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας δήλωσε «Εμείς δεν έχουμε ΄΄αλλεργία΄΄ στις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις. Είναι θεμιτή κάθε προσπάθεια, που στοχεύει στην αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης». Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το ανθρώπινο δυναμικό των Κ.Υ., υπογραμμίζοντας «τα Κ.Υ. κρατιούνται όρθια, χάρη στη καθημερινή προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες». Στη συνέχεια, αφού περιέγραψε τη σκληρή πραγματικότητα στο χώρο της υγείας που παρέλαβε η κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας, μετά από πέντε χρόνια υπονόμευσης της δημόσιας υγείας, τόνισε «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε βήμα-βήμα, με σκληρή δουλειά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να ορθοποδήσει». Έπειτα, ανέλυσε τους άξονες της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Τέλος, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων των Κ.Υ. και δεσμεύτηκε να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία, προκειμένου να δωθούν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια περίθαλψη.


Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα prevezaposto.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: