Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Online διάκριση για την καλοκαιρινή Πάργα.

   Σαν ένας βατήρας κατάδυσης στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, μοιάζει η Πάργα, η οποία, λόγω θέσης κι ομορφιάς, προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.
Με τις πρώτες ανοιξιάτικες ημέρες οι Ηπειρώτες σπεύδουν στο… νησιωτικό τους καταφύγιο, για να πάρουν μια μικρή γεύση καλοκαιριού και ανεμελιάς, ενώ το ίδιο κάνουν και οι ξένοι τουρίστες που θέλουν να αποδράσουν σε ένα μέρος, που δίνει την αίσθηση του νησιού.
Γι’ αυτό και κατέχει περίοπτη θέση, στις προτιμήσεις τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Σύμφωνα με την μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών στα ξενοδοχεία «trivago.gr», η Πάργα βρίσκεται στην 7η θέση των προτιμήσεων με τους ξένους επισκέπτες να προτιμούν ξεκάθαρα πάντως τους προορισμούς του Αιγίου Πελάγους.


Η μεγαλύτερη προτίμηση παρουσιάζεται για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, τα δύο νησιά που κρατούν τα ηνία όσον αφορά στον ελληνικό τουρισμό. Τους δύο αυτούς νησιωτικούς προορισμούς προτιμούν κυρίως οι Ιταλοί, οι Αυστραλοί και οι Τούρκοι. Τρίτο στις προτιμήσεις έρχεται το νησί των ιπποτών, η Ρόδος, όπου φέτος θα δεχτεί πληθώρα τουριστών που θα προέρχονται κυρίως από την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Τουρκία. Η φήμη της όμορφης Κρήτης στο εξωτερικό την κατατάσσει και φέτος στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των ξένων τουριστών, οδηγώντας τη στην τέταρτη θέση. Οι τουρίστες που προτιμούν την Κρήτη προέρχονται κυρίως από την Αγγλία, το Ισραήλ και τις Σκανδιναβικές χώρες.
Την πέμπτη και έκτη θέση καταλαμβάνουν βόρειοι προορισμοί, η Χαλκιδική και η Θάσος, για τους οποίους δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως οι Άγγλοι, Σέρβοι και Ρουμάνοι.
Την εμφάνισή της κάνει η Δυτική Ελλάδα με τη Ζάκυνθο και την Πάργα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, κυρίως για τους Ιταλούς, τους Άγγλους και τους Σέρβους.
Σε άλλη έρευνα που πραγματοποίησε η «Travelplanet24» για τους δημοφιλέστερους μεσογειακούς προορισμούς των Ευρωπαίων, την καλοκαιρινή περίοδο, με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών της, την 1η θέση καταλαμβάνει η Αθήνα, την 5η το Ηράκλειο, την 8η η Θεσσαλονίκη και τη 10η τα Χανιά. Οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων προς μεσογειακούς προορισμούς για το καλοκαίρι παρουσιάζουν αύξηση κατά 17%, σε σχέση με το 2014.
«Τσουχτερές τιμές»
Υψηλές τιμές φαίνεται να έχουν τα νησιά - ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, οι οποίες διαμορφώνονται στα 262 ευρώ μέση τιμή διανυκτέρευσης για τη Μύκονο και στα 218 ευρώ για τη Σαντορίνη. Σε χαμηλότερα επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές στη Ρόδο, με μέσο όρο διανυκτέρευσης στα 111 ευρώ, ενώ στην Κρήτη είναι ακόμη πιο χαμηλές, στα 93 ευρώ. Η Χαλκιδική διατηρεί τριψήφιο αριθμό για τη μέση τιμή διανυκτέρευσης, που διαμορφώνεται στα 109 ευρώ. Σε διψήφιο αριθμό, ωστόσο, είναι οι τιμές τόσο στη Θάσο και στην Πάργα, όσο και στη Ζάκυνθο, με τιμές της τάξεως των 86, 88 και 96 ευρώ, αντίστοιχα.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα proinanea.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: