Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Εκδρομή στους Παξούς από Πάργα. Απλά αξέχαστο!!!

    Εκδρομικά σκάφη πραγματοποιούν ημερήσιες κρουαζιέρες από την Πάργα, τα Σύβοτα και την Κέρκυρα κάνοντας τον γύρο των Παξών. Θα δείτε από κοντά:τα κυριώτερα παραθαλάσσια χωριά του νησιού: Λογγός, Λάκκα και Γάιο, τα εντυπωσιακά θαλάσσια σπήλαια, πανέμορφες τοποθεσίες και το εκπληκτικό Βουτούμι στους Αντίπαξους.
Χρειάζεται να κάνετε τη σωστή επιλογή, γιατί πολλά σκάφη δεν κάνουν το γύρο του νησιού αλλά επισκέπτονται μια-δυο παραλίες ή τα σπήλαια. Καλό θα ήταν αφού θα μπείτε σε αυτή τη διαδικασία να επιλέξετε τη μεγάλη διαδρομή (γύρος νησιού - Αντίπαξοι). Το αξίζει!
Ξεκινάμε από Πάργα...

Αφήνουμε την Πάργα κατά τις 10 το πρωί. Μετά από μία ώρα περίπου φτάνουμε στο Λογγό, το μικρότερο από τα τρία βασικά χωριά και είναι πραγματικά γραφικό. Οι ταβέρνες και τα μπαρ έχουν ένα ξεχωριστό στυλ και εκεί "κτυπά" η καρδιά αυτού του χωριού. Εδώ μένουμε για λίγο και μετά σαλπάρουμε για τη Λάκκα.
Αυτό το φυσικό λιμάνι είναι ένα απάνεμο αγκυροβόλι με πεντακάθαρα νερά. Στη Λάκκα θα μείνουμε μιάμιση ώρα για να κολυμπήσετε και να γευνατίσετε σε μια από τις μικρές παραδοσιακές ταβέρνες.
Μετά τη Λάκκα συνέχεια για την δυτική πλευρά του νησιού. Οι γκρεμνοί με τις κοφτερές άκρες που μοιάζουν με πύργους είναι γεμάτοι σπηλιές. Θα επισκεφθούμε τρεις από αυτές. Την Υπαπαντή, το Γαλάζιο και τον Ορθόλιθο.
Η θέα από εδώ σε συναρπάζει. Το ταξίδι συνεχίζεται με μια βόλτα στους Αντίπαξους με τις ρηχές αμμώδεις παραλίες που μοιάζουν να είναι από χρυσάφι.
Στο Βουτούμι, μας δίνεται η ευκαιρία για μια δεύτερη βουτιά στα καταγάλανα νερά.
Τελειώνοντας το ταξίδι φτάνουμε στο Γάιο την πρωτεύουσα. Εδώ μπορεί να αγοράσει κανείς μοντέρνα ρούχα, χρυσαφικά και πήλινα, ντόπιες ελιές και ελαιόλαδο. Θα παραμείνουμε στο Γάιο για μιάμιση ώρα πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής στην Πάργα. Φθάνοντας θα νιώσετε την επιθυμία να ξανακάνετε αυτό το όμορφο ταξίδι. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το Παξιότικο γνωμικό που λέει ότι κανείς δεν επισκέπτετε το νησί μόνο μία φορά!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   hotelsline.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: