Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Μαγεία και φέτος το Δεκαπεντάυγουστο η Πάργα!!!

   Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Δεκαπεντάυγουστο η Πάργα ήταν ο Κορυφαίος προορισμός του Νομού Πρέβεζας! Δεκάδες βεγγαλικά φώτισαν τον Παργινό Ουρανό γιορτάζονταν την φυγή των Παργινών αναπαριστώντας την με την παραδοσιακή Βαρκαρόλα. Το Αποκορύφωμα των τετραήμερων εκδηλώσεων, που προσέλκυσαν χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν το βράδυ του Σαββάτου 15 Αυγούστου με το έθιμο της «Βαρκαρόλας» και το πολυθέαμα «Ήχος και Φώς». Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κ. Σταύρος Παργανάς, η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λώλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων. Στο χαιρετισμό – καλωσόρισμά του, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας, ανέφερε: « Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους. Σήμερα, τη μέρα της Παναγιάς, η Πάργα γιορτάζει. Γιορτάζει, θυμάται και τιμά τους αγώνες των προγόνων της. Η Πάργα ήταν η τελευταία πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας που πέρασε στην τουρκική κατοχή. Οι κάτοικοί της , οδηγήθηκαν στον τραγικό ξεριζωμό και την προσφυγιά, παίρνοντας μαζί τους Ιερά Κειμήλια του τόπου τους και χώμα από την πατρική γη. Όμως, η φλόγα της επιστροφής δεν έσβησε ποτέ μέσα τους και η κρυφή υπόσχεσή τους ήταν να ελευθερωθούν και να γυρίσουν πίσω. Αυτό είναι που γιορτάζουμε σήμερα.
Την πίστη των Παργινών, το κουράγιο, την υπομονή τους, και την αγάπη τους για την πατρίδα. Όπως έφυγαν από τη θάλασσα, έτσι και επέστρεψαν στην ελεύθερη πλέον Πάργα. Αυτό αναπαριστά η σημερινή βαρκαρόλα. Η πατρίδα μας είχε, και θα έχει πάντα, δύο κιβωτούς, την πίστη στην Ορθοδοξία και τη δύναμη του ελληνισμού. Αυτές βοήθησαν τους προγόνους μας, σε δύσκολους καιρούς. Αυτές θα μας βοηθήσουν και τώρα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που είναι μπροστά μας. Με τη βοήθεια της Παναγιάς, που σήμερα τιμούμε τη χάρη της, με επιμονή, με ομοψυχία, με ενότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να βάλουμε πάλι την Ελλάδα στη θέση που της αρμόζει. Για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει η Πάργα στο πρόσωπό μου, το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω, είναι να είμαι συνεχώς παρόν, δίπλα στον κάθε ένα, και την κάθε μια από εσάς. Να αγωνίζομαι καθημερινά για να τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη, φέρνοντας αποτελέσματα. Να βελτιώνουμε μαζί το σήμερα και να σχεδιάζουμε από κοινού ένα καλύτερο αύριο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου, που εργάστηκαν για την οργάνωση των φετινών εκδηλώσεων. Και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους Αντιδημάρχους της Πάργας και όλους εσάς, που βρίσκεστε απόψε κοντά μας, δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο στη σημερινή γιορτή. Απολαύστε το θέαμα, περάστε όμορφα και αγαπήστε την Πάργα μέσα από την καρδιά σας. Κρατήστε τις ωραιότερες αναμνήσεις από τον τόπο μας. Κρατήστε την ευχή, και του χρόνου να ξαναβρεθούμε πάλι εδώ και να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ, για ακόμη μια φορά, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας ».

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  mypreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: