Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Πάργα και Μέτσοβο στους δέκα κορυφαίους προορισμούς.

  Για ακόμη μια φορά δυο Ηπειρωτικές πόλεις, μια παραθαλάσσια και μια ορεινή,  φιγουράρουν ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Ο δημοφιλής ιστότοπος Culturetrip.com επέλεξε λοιπόν να συμπεριλάβει στους δέκα κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς την Πάργα και το Μέτσοβο. Αναφέρει σχετικά:
- Η γραφική πόλη της Πάργας είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός το καλοκαίρι στην Ήπειρο, στη Δυτική Ελλάδα. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του λόφου Πεζοβόλου και με πλούσιο πράσινο και καταγάλανη θάλασσα, η πόλη έχει μια χαλαρή νησιώτικη ατμόσφαιρα.
Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα γοητευτικά και πολύχρωμα σπίτια στην προκυμαία και τις πλακόστρωτες πλατείες, και να επισκεφθεί τα ερείπια ενός παλιού ενετικού κάστρου στην κορυφή του λόφου.

-  Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, στην καρδιά της μαγευτικής οροσειράς της Πίνδου στην Ήπειρο, το Μέτσοβο είναι αναμφίβολα μία από τις πιο γραφικές πόλεις στην Ελλάδα. Η πόλη ήταν γενέτειρα των πιο έμπειρων μαστόρων της χώρας που χρησιμοποίησαν τους πλούσιους φυσικούς πόρους της περιοχής για να χτίσουν πανέμορφα αρχοντικά, μοναστήρια, βρύσες, καλντερίμια και δρόμους και τις πλατείες, τα περισσότερα από τα οποία παραμένουν ανέγγιχτα από το χρόνο. Οι κοντινές βουνοκορφές, πλαγιές και παρθένα δάση προσφέρουν ένα συγκλονιστικό θέαμα στους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν γραφικές πεζοπορίες στη γύρω περιοχή. Παρά τη ραγδαία αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, το Μέτσοβο διατηρεί ακόμη τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, συνδυάζοντας τέλεια το παρελθόν με το παρόν, προσφέροντας ένα πλήθος από πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες όλο το χρόνο.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  proinoslogos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: