Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Παργινοί στον αγώνας SUP, διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου.

   Κάπου εδώ μέσα (δεν είναι αναγκαίο να πούμε ποιοι είναι) βρίσκονται πέντε Παργινοί ή νοιώθουν καλύτερα Παργινοί και αγωνίστηκαν την Κυριακή που μας πέρασε στο  «5th Corinth Canal SUP Crossing». Διέσχισαν τον ισθμό της Κορίνθου από τα Ίσθμια προς την Ποσειδωνία. Τι χαρά να ακούς μέσα στο πλήθος ενώ φωτογραφίζεις «οι Παργινοί τους φάγανε στον τερματισμό, ή επιτίθενται οι Παργινοί» . Μόνο που οι Παργινοί δεν πήγαν για επίθεση αλλά για την αγάπη τους στο άθλημα αυτό. Το άθλημα που στην Πάργα μας έχει κάνει γερό πυρήνα όπως και άλλα βέβαια αθλήματα και είναι το μέλλον (και το τουριστικό μάλιστα). Γιατί η Πάργα δεν έχει μόνο φόλες!!!


5th Corinth Canal SUP Crossing
   Ο ομορφότερος αγώνας SUP της χρονιάς, o Διάπλους της Ιστορικής Διώρυγας της Κορίνθου. Χθές Κυριακή 1η Νοεμβρίου, η κυκλοφορία των πλοίων στον Ισθμό διεκόπη, για να δοθεί εκκίνηση σε 150 και πλέον Όρθιους Σανιδοκωπηλάτες. Το 5th Hellenic SUP CUP 2015, μετά από μια διαδρομή που ξεκίνησε από την Άνδρο την 1η Μαΐου, πέρασε από τη Λούτσα και το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, και κατέληξε σήμερα στην μοναδική διώρυγα της Κορίνθου, όπου ανέδειξε και τους πρωταθλητές του. Ένας αγώνας τόσο ιδιαίτερος, όχι μόνο για το υψηλό αγωνιστικό του επίπεδο, αλλά και για τα συναισθήματα που γεννιούνται σε κάθε συμμετέχοντα που κωπηλατεί μέσα στο ιστορικό κανάλι, δίπλα στα 80m ύψους τείχη του, έχει φυσικά προκαλέσει το ενδιαφέρον της διεθνούς SUP σκηνής. Η διοργάνωση φιλοδοξεί μέσα από τον αγώνα, να αναδείξει την Ελλάδα, τον αθλητισμό την και την Ιστορίας της και εκτός Ελληνικών συνόρων. Και φέτος συμμετείχαν στον αγώνα αθλητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, που ταξίδεψαν στη χώρα μας ειδικά για την μοναδική αυτή εμπειρία, καθώς και οι νικητές του «Cyprus SUP CUP 2015″, οι οποίοι πήραν ως έπαθλο τη συμμετοχή τους στον αγώνα του Ισθμού.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τις σελίδες  Giorgos Geralexis στο Φέισμπουκ, enloutrakio.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: