Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Δήμος Πάργας, πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας θα γιορτάσει ο Ελληνικός Λαός την 25η Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή.
   Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους, οι οποίοι μέσα στο βαρύ κλίμα σκλαβιάς, διατήρησαν άσβεστη, διαμέσου των αιώνων, τη φλόγα του Πατριωτισμού και του αγώνα εναντίον της μακραίωνης σκλαβιάς.
   Τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821 που έκανε πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε εμάς τα δύο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την Ελευθερία μας ως Λαού.
   Γι’ αυτό και με την επιβαλλόμενη λαμπρότητα θα λάβουν χώρα στην έδρα του Δήμου στο Καναλλάκι και στις Τοπικές Κοινότητες οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις.

1. Πέμπτη 24η Μαρτίου
   Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές εκδηλώσεις στα Σχολεία των Δημοτικών και  Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, ενταγμένες στο πρόγραμμα της Σχολικής Εορτής, καθώς και στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς με θέμα την εορταζόμενη επέτειο.
2. Παρασκευή 25η Μαρτίου
Ώρα 07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών του Δήμου.
Ώρα10.30 Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς όλων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πάργας.
   Επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στην έδρα του Δήμου στο Καναλλάκι από την κ. Μπόχτη Παρασκευή, Δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου.                                              Στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πάργας τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσουν εκπαιδευτικοί που θα οριστούν από τους Διευθυντές των Σχολείων.
    Κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο από μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Οι Αρχές και Οργανώσεις που θα καταθέσουν στεφάνι, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το γραφείο του Δήμου (τηλέφωνο 2684360301).
   Μετά την κατάθεση θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.


   Στην συνέχεια κοινή παρέλαση των μαθητών όλων των σχολείων. Παρέλαση μαθητών θα γίνει και στην Τοπική Κοινότητα Μεσοπόταμου.
   Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός στην έδρα του Δήμου στο Καναλλάκι και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου από την  8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου και φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης Μαρτίου και 25ης Μαρτίου.
   Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δήμας Φώτιος, Kαθηγητής Φυσικής Αγωγής 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου.
    Ο Δήμαρχος 
Νάστας Αντώνιος

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  dimospargas.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: