Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πειθαρχικός έλεγχος για την κοπή αιωνόβιων ελαιόδεντρων.

   Την άνοιξη του 2015 ένα από τα θέματα που είχαν απασχολήσει την Πάργα και είχε αναδείξει το Epiruspost ήταν το κόψιμο αιωνόβιων ελαιόδεντρων προκειμένου να κοπεί δημοτικό παρκινγκ!
Η υπόθεση είναι μία απ’ αυτές που περιλαμβάνεται στην πολυσέλιδη έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό και δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
Και περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, με σημαντικότερο τον πειθαρχικό έλεγχο του αρμόδιου αντιδημάρχου.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δέχθηκε σχετική καταγγελία και απέστειλε έγγραφο προς την Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Ηπείρου – ∆υτικής Μακεδονίας, σχετικά µε πραγματοποίηση έργου υλοτοµίας αιωνόβιων δέντρων από το ∆ήµο Πάργας, χωρίς να τηρηθούν οι απαιτούµενες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην έκθεση, ζητήθηκε από την ∆ιεύθυνση ∆ιοίκησης Ν. Πρέβεζας/Τµήµα ∆ιοικητικό – Οικονοµικό, όπως ελέγξει τη νοµιµότητα της διαδικασίας κατασκευής δηµοτικού χώρου στάθµευσης σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις και συγκεκριµένα την λήψη απόφασης ∆Σ, την απόφαση ανάθεσης της σχετικής εργασίας στον ανάδοχο (από 10-03-2015 Τεχνική Έκθεση του ∆ήµου) µε αντάλλαγµα τα προϊόντα κοπής (ξυλεία) και να αναζητήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες των εµπλεκοµένων αιρετών προσώπων του ∆ήµου Πάργας.
Επίσης, ζητήθηκε να αποσαφηνιστεί ποιος είναι ο ακριβής αριθµός των ελαιοδένδρων που έχουν υλοτοµηθεί, καθώς η από 4-5-2015 καταγγελία που υποβλήθηκε στον ΓΕ∆∆, κάνει λόγο για κοπή 120 δηµοτικών δέντρων, το υπ’ αριθ. πρωτ. 7304/8-6-2015 έγγραφο του ∆ήµου Πάργας αναφέρει την εκρίζωση 15 περίπου ελαιοδένδρων και κλάδεµα επιπλέον 40 και τέλος η Τεχνική Έκθεση του ∆ήµου αναφέρει «κοπή, φόρτωση και µεταφορά εβδοµήντα (70) ελαιοδένδρων» και κλάδεµα 20 ελαιοδένδρων.
Τέλος, ζητήθηκε από τη ∆ιεύθυνση ∆ασών Ν. Πρεβέζης να γνωστοποιήσει το σχετικό νοµικό πλαίσιο για την προστασία των εν λόγω αιωνόβιων ελαιοδένδρων.
Αποτέλεσµα των ως άνω ήταν να ζητηθεί πλήρης φάκελος στοιχείων από την Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση και να προχωρήσει ο πειθαρχικός έλεγχος του αρµόδιου Αντιδηµάρχου για τη µη τήρηση της διαδικασίας υποβολής της απόφασης ανάθεσης στον ανάδοχο.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  epiruspost.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: