Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Αλλοδαποί αγοράζουν παραδοσιακούς οικισμούς σε Πάργα και Θεσπρωτία.

   «Πάνω από 600 εκατ. ευρώ έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, και συγκεκριμένα από το 2013 έως το 2015, για την απόκτηση εξοχικών κατοικιών από ξένους, παρά την περυσινή πτώση λόγω του κλίματος πολιτικής και οικονομικής ανασφάλειας που διαμορφώθηκε. Ειδικότερα, το 2015 επενδύθηκαν 186 εκατ. ευρώ, έναντι 250 εκατ. ευρώ το 2014 και 168 εκατ. ευρώ το 2013», αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Algean Property, υπολογίζεται ότι σήμερα περίπου 100.000 ξένοι διαθέτουν εξοχική κατοικία στην Ελλάδα.

Στην Πάργα και τη Θεσπρωτία (Πέρδικα, Σύβοτα, Πλαταριά), όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, αρκετοί αλλοδαποί την προηγούμενη τριετία επένδυσαν στην αγορά παραδοσιακών οικισμών στην περιοχή μας. Χαρακτηριστικό είναι πως πρόκειται για παραδοσιακούς αγοραστές (Ιταλούς, Άγγλους, Γερμανούς), αλλά και νεόπλουτους Δανούς, Σέρβους και Ρώσους.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: