Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Πάργα.. Ασφυκτικά γεμάτη, μαγευτική, αλλά…

   Το αδιαχώρητο γίνεται τις μέρες αυτές στην Πάργα. Χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού, απολαμβάνουν μαγευτικές στιγμές στις παραλίες της Ηπείρου και συνάμα την απόλυτη γοητεία της πριγκίπισσας του Ιονίου!
Γοητευτική όπως πάντα η Πάργα, με τα στενά της πλακόστρωμα αλλά και τον παραλιακό πεζόδρομο να είναι ασφυκτικά γεμάτοι.
Ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της περιοχής και ο κλάδος που κρατά ζωντανή την τοπική οικονομία.
Μόνο που και το φετινό μαζικό κύμα, φέρνει στην επιφάνεια τα χρονίζοντα προβλήματα της Πάργας. Το πρώτο σχετίζεται με την καθαριότητα και το αποχετευτικό και το δεύτερο με το κυκλοφοριακό.
Χιλιάδες αυτοκίνητα προσπαθούν να παρκάρουν σχεδόν ταυτόχρονα στον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα να γίνεται το αδιαχώρητο, να σχηματίζονται ουρές και μαζί αυτοκίνητα και πεζοί να προσπαθούν να χωρέσουν με ορατό τον κίνδυνο ατυχήματος.
Προβλήματα που μπορεί να φαίνονται μικρά, είναι αυτά όμως που δίνουν την προστιθέμενη αξία σε έναν τόπο, ειδικά όταν το δυνατό του σημείο είναι η τουριστική ταυτότητα που έχει δημιουργήσει.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  epiruspost.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: