Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Νεκροταφείο Πάργας: Ησυχαστήριο ή ξέφραγο αμπέλι?

    Το Ησυχαστήριο της Πάργας τα τελευταία χρόνια, δεν είναι πια περιφραγμένο. Αντίθετα, δρόμος περνά από μέσα, ενώ οι περαστικοί περνοδιαβαίνουν ανάμεσα στα μνήματα που δεν έχουν καμία περίφραξη, αντιμετωπίζοντας μια εικόνα εγκατάλειψης. Βασικά χαρακτηριστικά του άλλοτε ησυχαστηρίου, πλέον είναι μνήματα ανάμεσα σε χόρτα, φίδια και σκουπίδια... Από την άλλη πλευρά, σε όλους είναι γνωστό ότι η Πάργα, με τον βαθύ πλούτο της σε φυσική ομορφιά και αξιοθέατα, με την πλούσια μακριά ιστορία της και τα αρχαία της, έχει επιτύχει να είναι ανάμεσα στους πιο κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Τα έσοδα που προσφέρει στο κράτος ανέρχονται, λοιπόν, σε εκατομμύρια, όπως εκατομμύρια είναι οι επισκέπτες της κάθε χρόνο. Έτσι, αυτό το γεγονός έρχεται σε αντίθεση με το νεκροταφείο που φαντάζει τριτοκοσμικό.
Η αιτία ανύπαρκτη... η ιεροσυλία, όμως, υπαρκτή. Πότε θα «ησυχάσουν» οι απεβιώσαντες της Πάργας; Γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη? Τα ερωτήματα παραμένουν μέχρι σήμερα, αναπάντητα... Ο Ηπειρώτης λογοτέχνης υπολοχαγός Κραψίτης έγραψε για τους Παργινούς: «Ένας λαός που έκανε αθάνατο σύμβολο τη λεβεντιά και τη φιλοπατρία...». Επομένως, ένας τέτοιος λαός δεν γίνεται να αφήνει τις Δημοτικές Αρχές να παραμελούν το παρελθόν του, δείχνοντας ασέβεια στο κοιμητήριο του οικονομικού, εμπορικού και τουριστικού κέντρου του τόπου. Και για τους επιφυλακτικούς, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.


Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα patatoukos.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: