Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Επιτροπή του Υπουργείου έρχεται στην Πάργα για να ελέγξει το έργο «Αποχέτευση Δημοτικών Διαμερισμάτων και οικισμών του Δήμου Πάργας».

   Είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ μας στα τέλη του 2015 (διαβάστε ΕΔΩ) για το έργο «Αποχέτευση Δημοτικών Διαμερισμάτων και οικισμών του Δήμου Πάργας», το οποίο ξεκίνησε από το 2009 και θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται ουσιαστικά για την πλήρη μελέτη και κατασκευή δικτύου συλλογής ακαθάρτων των Δ.Δ Αγιάς και Ανθούσας της σημερινής Δημοτικής Ενότητας Πάργας (του πρώην Δήμου Πάργας) και των οικισμών Αγ. Κυριακής, Βάλτου και Λυχνού.
Από 20-9-2016 έως 23-09-2016 θα βρίσκεται στην Πάργα τριμελής Επιτροπή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π.-Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α., του Υπουργείου Οικονομίας-Ανάπτυξης-Τουρισμού για να ελέγξει και να επαληθεύσει τα παρακάτω υποέργα:

    ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ
    ΣΩΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
    ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ, της πράξης «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ».
Το έργο της ομάδας Επιτόπιας Επαλήθευσης είναι η επιβεβαίωση:
• της υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου των υποέργων της πράξης, σύμφωνα με τους όρους της αντίστοιχης νομικής δέσμευσης ή απόφασης χορήγησης ενίσχυσης.
• της ακρίβειας των πληροφοριών που παρέχει ο δικαιούχος σχετικά με τη φυσική και οικονομική πρόοδο των υποέργων και της πράξης.
• της τήρησης των εθνικών και κοινοτικών κανόνων, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων δημοσιότητας.
• ότι η δηλωθείσα δαπάνη είναι πραγματική, αντιστοιχεί σε υλοποιημένο φυσικό αντικείμενο και τεκμηριώνεται η ύπαρξη επαρκούς διαδρομής ελέγχου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ένα άλλο έργο του ίδιου προγράμματος, η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος παρακολούθησης-τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Πάργας του Δήμου Πάργας, είχε τελικώς απενταχθεί to 2014, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων, για να μη χαθούν κοινοτικά κονδύλια. Ας ελπίσουμε ένα τόσο σημαντικό έργο, που έχει και αυτό καθυστερήσεις τελικώς να ολοκληρωθεί.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: