Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

«Αρκετά ανεχτήκαμε» - Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση για το Κέντρο Υγείας Πάργας.

    Την Κυριακή 6/11 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας η πρώτη συνάντηση της «Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας».
Στη συνάντηση παραβρέθηκε μεγάλο μέρος των πολιτών της Πάργας και των γύρω χωριών με έντονη την παρουσία σχεδόν όλων των συλλόγων της περιοχής.
Ήταν παρόντες και μίλησαν, η διευθύντρια του Λυκείου Πάργας Κική Γκίκα, ο πρόεδρος της Αγιάς Σπύρος Ιακώβου και ο πρόεδρος της Πάργας Τάσος Παπανικολάου καθώς και αρκετοί συμπολίτες.
Οι τοποθετήσεις και η συζήτηση ήταν σε υψηλό επίπεδο δίνοντας το μέγεθος του προβλήματος και προτάσεις για την συνέχεια.
Την συνάντηση τίμησαν δε με την παρουσία τους και το ενδιαφέρον τους, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας κύριος Θωμάς Δήμας και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας κύριος Στρατής Βουγέλης.

Έστειλαν επίσης επιστολές που αναφερόταν στις μέχρι τώρα ενέργειες τους αλλά και στην στήριξη τους για τον αγώνα οι βουλευτές του νομού Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας»: «Εκείνο δε που είναι άξιο απορίας ήταν η ηχηρή απουσία του Αντιπεριφερειάρχη κύριου Στράτου Ιωάννου και του Δημάρχου κύριου Αντώνιου Νάστα. Αν και έλαβαν προσωπικές προσκλήσεις τις αγνόησαν εντελώς χωρίς να στείλουν έστω μια επιστολή. Λυπούμαστε πραγματικά όταν βλέπουμε τόσο σημαντικούς θεσμικούς φορείς να απαξιώνουν στις δίκαιες κινητοποιήσεις των πολιτών τους, επιβεβαιώνοντας πολιτικές πρακτικές που μας έφεραν σε τέτοιο κατάντημα».
«Άσχετα όμως με την άποψη και την στάση κάποιων, οι πολίτες της Πάργας είναι ΕΔΩ και συνεχίζουν ακόμη πιο δυναμικά» σημειώνεται στην ανακοίνωση, «Η πρώτη συνάντηση της «Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας» ήταν μαζική αλλά φυσικά δεν αποτελεί ουσιαστικό βήμα για τη συγκρότηση μιας συνέλευσης αγώνα πολιτών».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αποφασίσαμε λοιπόν ένα σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα και καλούμε τους πολίτες και τους φορείς σε νέα συνάντηση την Πέμπτη 10 /11 στις 6.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας.
Το θέμα της υγείας είναι ζωτικό και από εδώ και πέρα οι απουσίες από τις κινητοποίησης μας φέρουν και την προσωπική ευθύνη του κάθε ενός μας.
Με σύνθημα το αρκετά ανεχτήκαμε
ΖΗΤΑΜΕ
· Αμεση αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φλέγοντος ζητήματος με στελέχωση από
ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό επί εικοσιτετράωρης βάσης.
· Μόνιμη εγκατάσταση ασθενοφόρου και
· Δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ σε κομβικό σημείου του δήμου για την άμεση επέμβαση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες οπού η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και το οδικό δίκτυο σε άθλια κατάσταση»

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  pamepreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: