Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Το ιστιοφόρο La Grace στην Πάργα.

   Μέσα στα λιμάνια της κρουαζιέρας του έχει συμπεριλάβει την Πάργα το δικάταρτο ιστιοφόρο  La Grace. Ένα όμορφο σκαρί που σε ταξιδεύει μέσα στο σούρουπο σε μια άλλη εποχή, με φόντο το Ενετικό κάστρο και τον ήλιο να παλεύει με τα σύννεφα πριν πέσει στη θάλασσα πίσω από τους Παξούς.
Το La Γκρέις είναι ένα αυθεντικό αντίγραφο ενός μπρίκι από το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα. Η κατασκευή του βασίζεται στα σχέδια που δημοσιεύθηκαν στην αρχιτεκτονικής navalis mercatoria το 1768 από το Σουηδό ναύαρχο Fredrik Henrik af Chapman. Ήταν ίσως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πλοίων όλων των εποχών που έθεσε θεμέλια για την σύγχρονη ναυπηγική, που βασίζονται σε ακριβή σχέδια. Πολλά πολεμικά και εμπορικά πλοία κατασκευάστηκαν από τα σχέδιά του. Και από τα σχέδιά του βασίζονται όλες η σύγχρονες  κατασκευές ομοιωμάτων ιστορικών ιστιοφόρων 15-18 αιώνα. Αν και La Γκρέις είναι χτισμένο με τέτοιο τρόπο που ακόμα και ο ναύαρχος Nelson δεν θα αναγνωρίσει καμία ιστορική αντίφαση με την πρώτη ματιά, μέσα που είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά, συστήματα ασφαλείας και τον εξοπλισμό που θα της επιτρέψει να πλεύσει με ασφάλεια και να παρέχουν επίσης το πλήρωμα από άνετο περιβάλλον για χαλάρωση ή κατάρτισης.
Τεχνική περιγραφή: Μήκος γάστρας 23,8 m, max. μήκος inkl. φλόκο έκρηξη 32,3 m, πλάτος 6,06m, βύθισμα 2,8 m, εκτόπισμα 125 t, εμβαδόν των ιστίων 364 m2, υψηλή κεραιών 25 m, κινητήρας MAN D 2866 TE 375 HP, δεξαμενές πετρελαίου 4 t, δεξαμενές νερού 6 t, πλήρωμα 37.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα του ιστιοφόρου http://www.lagrace.cz/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: