Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά τα σχολεία σε Πάργα, Φανάρι και Χειμαδιό- Προβλήματα στις καλλιέργειες από τον παγετό.

   Με χιόνια και παγετό συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας και στο νομό Πρέβεζας-
Κλειστά τα σχολεία σε Πάργα, Φανάρι και Χειμαδιό-
Προβλήματα στις καλλιέργειες από τον παγετό

Με χιόνια και παγετό συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα. O παγετός είναι κατά τόπους ισχυρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός. Χιόνι ακόμη και στην πόλη της Πρέβεζας. Πυκνή χιονόπτωση σε Αγιά, Ανθούσα, Πάργα, Μεσσοπόταμο, Αμμουδιά, και Καναλλάκι με τα σχολεία να είναι κλειστά στην Πάργα και στην Δ.Ε Φαναρίου. Επίσης χιόνι έχουμε σε Κρυοπηγή, Χειμαδιό και σε ορεινές περιοχές του Δημοτικής Ενότητας Λούρου και σύμφωνα με τους αντιδημάρχους Ζαλόγγου και Λούρου Κώστα Ματέρη και Θεόδωρο Κατσαούνο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Κλειστό το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του Χειμαδιού,λόγω της χιονόπτωσης. Την ίδια στιγμή ο ισχυρός παγετός στην περιοχή χαρακτηρίστηκε από πολλούς πρωτόγνωρος και η κατάσταση είναι δύσκολη τόσο για τα εσπεριδοειδή όσο και για τα θερμοκήπια της περιοχής. Ο παγετός να σημειώσουμε μεταξύ άλλων κατέστρεψε εξ ολοκλήρου τις υπαίθριες καλλιέργειες, ενώ προκάλεσε ζημιές και σε θερμοκηπιακές, ενώ οι αγρότες δίνουν σκληρή μάχη προκειμένου να κρατήσουν ζεστές τις εγκαταστάσεις τους. Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Σολδάτο, αγρότη και μέλος της παμπρεβεζάνικης επιτροπής αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων-αλιέων-γεωτεχνικών, οι επόμενες μέρες θα αναδείξουν το πραγματικό πρόβλημα από τον παγετό καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται.
Πήγη: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.



Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα mypreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: