Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας, σχολικές δραστηριότητες - Διδακτικές επισκέψεις.

  Το μέλλον (οι μαθητές) συναντά το παρελθόν (την ιστορία). Αυτός ήταν ένας βασικός στόχος κατά τον προγραμματισμό δράσης της σχολικής χρονιάς 2016-2017. Με σειρά δραστηριοτήτων που προγραμματίσαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς θελήσαμε τα φέρουμε τους μαθητές μας, βιωματικά,κοντά στον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και τα επιτεύγματά του.

Σ’αυτό το πλαίσιο κινούμενοι:

1. Εντάξαμε στο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων τη θεατρική παράσταση  ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ του ΑΙΣΧΥΛΟΥ.
Οι μαθητές μας που συμμετέχουν, οικοιοθελώς, στην δραστηριότητα αυτή μας εξέπληξαν ευχάριστα, με την συνέπεια, το κέφι, την επιμονή,την προσπάθεια αλλά και με το σπάνιο για μαθητές Γυμνασίου ταλέντο τους.  Χαρισματικοί, ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα  σε ένα πολύ δύσκολο έργο που απαιτεί  ιδιαίτερες και πολλαπλές ικανότητες από τους ηθοποιούς όπως χορό, μουσική, ερμηνεία,
συγκέντρωση. Πιστεύουμε ότι θα ανταμειφθούν με το θερμό χειροκρότημα των θεατών που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης την Παρασκευή 31/03/2017 στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ, στο οποίο επιλέχθηκαν από την οργανωτική επιτροπή να συμμετάσχουν, όπως  και στο κάστρο της Πάργας την Δευτέρα 03/04/2017.

Είναι εξαιρετικά παρήγορο στην Ελλάδα της κρίσης, όπου σε όλα τα καθημερινά δρώμενα και τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας κυριαρχεί η απαξίωση και η φθορά,  μία ομάδα μαθητών με τους καθηγητές τους να τολμούν να ξεφύγουν από την αδράνεια και να καταφέρνουν να ανεβάζουν αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις   δείχνοντάς  μ’ ένα ξεχωριστό τρόπο την  αγάπη και τη δίψα τους για τη  ζωή   αλλά και την  ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι άριστες εντυπώσεις που άφησε το σχολείο μας στην Θεσσαλονίκη, με την παραστάση του Μπρεχτ θα ακολουθήσουν και αυτές μας τις εκδηλώσεις.

2.Η διδακτική επίσκεψη όλου του σχολείου μας στις 15/03/2017 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πρέβεζας, εντός του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου,έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές να έλθουν σε άμεση επαφή με δημιουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης και του αρχαίου πολιτισμού γενικότερα και να αποκτήσουν έτσι πλούσιες εμπειρίες, κάτι πολύ σημαντικό , αφού η εμπειρία συνιστά τη βάση απόκτησης γνώσης.
3.Η διδακτική επίσκεψη στην αρχαία Κασσώπη, στις 04/04/2017, που το σχολείο μας επιλέχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου να συμμετάσχει, θα δώσει στους μαθητές μας την δυνατότητα να επισκεφθούν την αρχαία πόλη, να περπατήσουν στους δρόμους της, να μπουν στα σπίτια της, να αφουγκραστούν τις φωνές των εμπόρων και των μικροπωλήτων στην Αγορά της, να νοιώσουν περήφανοι για το παρελθόν τους και υπεύθυνοι για την προστασία και την διατήρηση των αρχαίων μνημείων της. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» και στηρίζεται οικονομικά από την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων «ΒΙΚΟΣ Α. Ε»

Τελικός σκοπός των δραστηριοτήτων αυτών είναι να θελήσουν τα παιδιά μας να μεταγγίσουν τα πολύτιμα βιώματα και τις εμπειρίες τους αυτές, στους ανθρώπους του περιβάλοντός τους, Έλληνες και ξένους,και να αποβούν έτσι συνειδητοί κληρονόμοι της Ελληνικής και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
 ΣΠΥΡΟΣ ΝΟΥΣΗΣ

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  gymparga.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: