Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Αλλάζει… σύνορα ο Δήμος Πάργας.

   Πρωτοβουλία για την κατάργηση της καλλικρατικής οριοθέτησης του δήμου Πάργας οδεύει η τοπική κοινωνία του Δήμου… Ήδη ο κάτοικοι της περιοχής δημιούργησαν έναν οργανωμένο φορέα ώστε να φέρουν εις πέρας το αναγκαίο για την περιοχή έργο σύστασης νέου Δήμου Πάργας  που θα περιλαμβάνει την Πάργα, την Αγιά, την Ανθούσα και το Λιβαδάρι.

Ειδικότερα  ιδρύθηκε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία φέρει τον διακριτικό τίτλο «Αυτόνομη Πάργα» και είναι αυτή που θα αναλάβει σε συνεργασία με τους φορείς και τους πολίτες της Πάργας και των όμορων Δήμων, την προώθηση του δίκαιου αυτού αιτήματος.


Ήδη, η νεοσύστατη ΜΚΟ έχει προχωρήσει στην  απαιτητική προετοιμασία του νομικού και οικονομικού φακέλου για την ικανοποίηση του αιτήματος των πολιτών  της πόλης.

Ταυτόχρονα, έχει προγραμματίσει να συνδιαλέγει με τις άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου  Πάργας καθώς και τους άλλους δήμους του Νομού μας προκειμένου να καταλήξουν στη βέλτιστη λύση και για την αυτοδιοίκηση και για τους πολίτες διαμορφώνοντας ένα νέο αυτοδιοικητικό χάρτη στην Πρέβεζα, ενώ παράλληλα επιδιώκει να συντονίσει τις ενέργειές της  έναντι των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ «ο Καλλικρατικός Δήμος Πάργας απέτυχε. Η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι υποβαθμισμένη, οι υπηρεσίες απαξιωμένες και τα οικονομικά προβλήματα που ανέκυψαν σημαντικά. Η συνένωση δεν λειτούργησε όχι μόνο λόγω των γνωστών σε όλους χωρικών ιδιαιτεροτήτων αλλά κυρίως λόγω της σαφέστατης ανομοιογένειας και της  διαφοροποίησης προτεραιοτήτων και στόχων. Η Πάργα είναι ένα κόσμημα για την περιοχή μας και για ολόκληρη την Ελλάδα. Η ανάδειξή και η ανάπτυξή της εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από διοικητικές αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στον αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής μας.»

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα topontiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: